Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Δημάρχους της Πέλλας για τις δυνατότητες ίδρυσης σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ στην Πέλλα

Συναντήθηκε στην Αθήνα με Δημήτρη Γιάννου, Δημήτρη Μπίνο και Γρηγόρη Στάμκο
Άμεσα θα ενημερωθεί και η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου
Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους σε μια τέτοια προοπτική και προτείνουν χώρους.
Επίκεινται συναντήσεις του βουλευτή με τους Δημάρχους στους αρμόδιους
 Στις συναντήσεις συζητήθηκε η απόλυτη ανάγκη ίδρυσης κάποιων σχολών στην Πέλλα που θα συμβάλλουν στην άρση της υποβάθμισης της και θα βελτιώσουν την τοπική οικονομία.

Συζητήθηκαν προτάσεις για σχολές και χώρους. Οι προτάσεις αφορούν στην ίδρυση σχολής ΑΕΙ στην Έδεσσα ( Μάρκετιγκ ή κάποια άλλη) ή ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων. Οι χώροι είναι έτοιμοι, είχαν δαπανηθεί για αυτούς περί τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
Στα Γιαννιτσά ΤΕΙ γεωπονίας ή ζωοτεχνίας με δεδομένη την δυνατότητα λειτουργίας  του εντός των χώρων του Ινστιτούτου Παραλίμνης που θα εξασφαλίσει και την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών.
Στην Αριδαία ΤΕΙ δασοπονίας με δεδομένη την τεράστια έκταση δασών στην Αλμωπία και την λειτουργία του δεύτερου παραγωγικού Δασαρχείου στη χώρα. Προτάθηκε χώρος στην Χρυσή Αλμωπίας, θα διερευνηθούν και άλλοι χώροι.
Ο βουλευτής θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες μαζί με τους δημάρχους για την μεταφορά επεξεργασμένων προτάσεων στους αρμόδιους.

Όλοι εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη αυτών των προσπαθειών. 


Τις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Ν. Πέλλαςκ. Ιωάννης Σηφάκης καισυναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τη συμβολή του ΑΤΕΙΘ στην ανάπτυξη καίριων τομέων της οικονομίας όπως είναι η γεωργία, ο τουρισμός,η υποστήριξη του διαμεσολαβητικού εμπορίου και των λογιστικών εργασιών όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεωντης ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και του Ν.  Πέλλας ειδικότερα. Ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙΘ εξέφρασε την πάγια στήριξή του στα πλαίσια της ακαδημαϊκής εξωστρέφειας του Ιδρύματος, για την αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακής πρότασης στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των. 
Γραφείο Τύπου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου