Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μακελειό.28 χριστιανούς εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές στην Αίγυπτο.



Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια επίθεση δέχθηκαν δύο λεωφορεία. Στο ένα επέβαιναν Χριστιανοί
Κόπτες και στο δεύτερο εργάτες από δύο χωριά της περιοχής.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 28 και μεταξύ αυτών είναι και πολλά παιδιά.


Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριo του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου.
«Η Πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν σε δήλωση.
Θυμίζουμε ότι την Κυριακή των Βαΐων περίμεναν οι τζιχαντιστές για να προκαλέσουν νέο μακελειό σε χριστιανικές εκκλησίες της Αιγύπτου. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια.
Τα τρομοκρατικά χτυπήματα σημειώθηκαν την ώρα της λειτουργίας για τη μεγάλη γιορτή των χριστιανών, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 45 πιστοί να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου