Σάββατο 6 Μαΐου 2017

«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…», 4ήμερο φεστιβάλ παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής στην Καβάλα

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…», προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Δήμος Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2017, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
     Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών εκπροσωπείται από τη Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής και την ορχήστρα Ποντιακής μουσικής.


     Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1)   Επί τρείς ημέρες παρακολούθηση βιωματικών εργαστηρίων, συναυλιών και διαλέξεων από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους
2)   Η Χορωδία και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30-13:30, στο Δημοτικό Κήπο Ηρώων, θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μ. Ασίας, Θράκης, Μακεδονίας, υπό τη διεύθυνση του  καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής κ. Μηλιώκα Θανάση και  Παραδοσιακά τραγούδια Πόντου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ποντιακής Λύρας κ. Στεφανίδη Αλέξιου.
3)   Όλα τα Μουσικά Σύνολα θα συμπράξουν τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με τα άλλα δεκατέσσερα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία, σε μία αποχαιρετιστήρια συναυλία με ύμνους της Ορθόδοξης και Ελληνικής παράδοσης.
                                                             
                                                                Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ



                                                                                          ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου