Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Τραγικός θάνατος 6χρονης από φουσκωτό κάστρο που έσκασε



Άλλα έξι παιδιά τραυματίστηκαν, δύο από αυτά σοβαρά, στο περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή, όταν το γιγαντιαίο φουσκωτό ξεριζώθηκε και έσκασε στον αέρα στο εστιατόριο Mass Oller στην παραλία της Καταλονίας στη βορειοανατολική Ισπανία. Τα παιδιά εκτοξεύτηκαν στον αέρα από ένα ύψος πάνω από δέκα μέτρα προτού χτυπήσουν στο έδαφος.

Επτά παιδιά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο σε κοντινά νοσοκομεία. Ένα κοριτσάκι 6 ετών πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο Vall d'Hebron στη Βαρκελώνη από τραυματισμούς στο κεφάλι, ενώ άλλα δύο παιδιά, ένα 9χρονο αγόρι και ένα 7χρονο κορίτσι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το φουσκωτό κάστρο είχε εγκατασταθεί στο εστιατόριο από τις 14 Μαρτίου και οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν τι προκάλεσε την έκρηξή του.

Μια θεωρία λέει πως μια ελαττωματική βαλβίδα αέρα οδήγησε σε συγκέντρωση πίεσης εντός του φουσκωτού που το ανάγκασε να ανατιναχθεί.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πιγκντεμόντ, έγραψε στο Twitter ένα μήνυμα συλλυπητηρίων προς την οικογένεια του θύματος: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια γι’ αυτή την τραγωδία. Σας στέλνω όλη την αγάπη μου σε αυτές τις στιγμές πόνου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου