Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Ραντεβού του Γεωργίου Σουρή με την Κεντρική Σκηνή»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για την παραγωγή που θα παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με κείμενα του Σουρή.
Ο ιδρυτής της σύγχρονης ελληνικής σάτιρας Γεώργιος Σουρής δε χρειάζεται συστάσεις. Ευφυέστατος, πρωτοποριακός, δημιουργικός, θαυμαστός για την καυστικότητα, την φαντασία, την μοναδική μυθοπλασία του, την ξεχωριστή θεατρικότητα και παραστατικότητα.

Τα έργα του αναρίθμητα, χαρακτηριζόταν από την ποιητική τους γονιμότητα και την πληθώρα των στίχων τους, γραμμένα με τον ίδιο συγγραφικό τρόπο, με το ίδιο πνεύμα και καυστικό χιούμορ. Φίλος του αυστηρού μέτρου και της ομοιοκαταληξίας σε όλες της τις εκφάνσεις, στοχεύει στο περιεχόμενο και στην νοηματοδότηση του κάθε μεμονωμένου στίχου, δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Από την σατιρική του πέννα δεν ξεφεύγει κανείς και τίποτα. Το χιούμορ του ιδιαίτερο και για ιδιαίτερους αποδέκτες. Μέσα από αυτό στοχεύει στο να περάσει ένα βαθύ μήνυμα και σε καμία περίπτωση δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων. Ξεδιπλώνει τον δικό του εσωτερικό κόσμο και μέσα από το πάντοτε συμβουλευτικό του ύφος, κατακρίνει την απερισκεψία, την πλεονεξία και την αχαριστία του ανθρώπου, θέτοντας υπαρξιακά ερωτήματα και προβληματισμούς με σκοπό να βάλει σε σκέψεις το κοινό.
Ο επικαλούμενος «σύγχρονος Αριστοφάνης», παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής με τα μονόπρακτα «Επιδημία», «Πατατράκας ο νεόγαμβρος» και «Δεν έχει τα προσόντα». Οι πρωταγωνιστές αυτής της σπονδυλωτής παράστασης θα παρουσιάσουν μέσα σε μιάμιση ώρα καταιγιστικού ρυθμού, τους ρόλους, τα μοτίβα και τη δημιουργική ευφυΐα του Σουρή με την σκηνοθετική ματιά της Ηρώς Γεωργίου.
Τους ήρωες ενσαρκώνουν με αλφαβητική σειρά οι : Καράλη Ελένη, Μαδενλίδης Γιάννης, Οτουντζίδου Δέσποινα, Πατρσανάνης Ειρηναίος, Ταραμπούσκα Έλλη, Τούσιας Λεωνίδας, Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης, Χατζής Χρήστος και Χουϊαρίδου Ντίνα

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Κυριακή 4 Ιούνη 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (πρώην Νομαρχία) ενώ οι παραστάσεις θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με ώρα έναρξης 9.15 το βράδυ και γενική είσοδο 7€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου