Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

«Μάγεψαν» τα Δημοτικά Ωδεία Γιαννιτσών & Βέροιας στη κοινή συναυλία τους, στο Πνευματικό Κέντρο

Μια μοναδική συναυλία είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Δήμου Πέλλας, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το Σάββατο 29 Απριλίου. Τα Δημοτικά Ωδεία Γιαννιτσών και Βέροιας συνεργάστηκαν για δεύτερη φορά σε μια κοινή συναυλία σπουδαστών και καθηγητών τους. Προηγήθηκε συναυλία στην «Αίθουσα γραμμάτων και τεχνών», στη Βέροια, στις 7 Απριλίου.



Στη σκηνή, σπουδαστές και καθηγητές παρουσίασαν μέσα από μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα, έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου. Με τον ενθουσιασμό τους αλλά και την επαγγελματική τους συνέπεια απέδειξαν ότι τέτοιες συνεργασίες μπορούν να προσφέρουν πολλά στον πολιτισμό.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Π. κ. Απόστολος Φάκκας τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση λειτουργεί πάντα ως αρωγός τέτοιων πρωτοβουλιών και πως το Δημοτικό Ωδείο είναι στις προτεραιότητές της ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή των μνημονίων. Επίσης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα τέτοιων ενεργειών για τον Πολιτισμό στην περιφέρεια.


Στο τέλος της συναυλίας  ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Παναγιώτης Κερασόπουλος απένειμε αναμνηστικά στους καλλιτεχνικούς Διευθυντές των Ωδείων Βέροιας και Γιαννιτσών, κ. Πέτρο Ρίστα και κ. Μάχη Κυπραίου αντίστοιχα. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της ΚΕ.ΚΑ.ΠΑ. κ. Νίκος Βαρνάλης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου