Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Γιάννης Σηφάκης από Σεβαστειανά : Το περιβάλλον και η βιοποικιλότητα της Πέλλας σημαντικός πλούτος της που πρέπει να προστατευτεί

Σημαντική πρωτοβουλία προστασίας του περιβάλλοντος η ανακήρυξη ως Προστατευόμενου Μνημείου της φύσης του πλατάνου των 1600 χρόνων στα Σεβαστειανά μετά από 23 χρόνια (!!) αγώνα του δασολόγου- ερευνητή Νίκου Γρηγοριάδη και φορέων της περιοχής που τώρα δικαιώθηκε

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης με την ιδιότητα του ως μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής παρευρέθηκε και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου. Τόνισε ότι η ανακήρυξη του υπεραιωνόβιου πλατάνου σε μνημείο της φύσης συμβάλλει στην προστασία του με μέτρα που θα επιβληθούν εξασφαλίζοντας την παράδοση του σε καλή κατάσταση στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Η βοτανική ,αισθητική και ιστορική του αξία πολύ μεγάλη. Ο αγώνας του Νίκου Γρηγοριάδη με καταγωγή από την περιοχή που κινητοποίησε 23 χρόνια τώρα τον Δήμο, το Τοπικό Διαμέρισμα, τον πολιτιστικό σύλλογο και τον σύλλογο προστασίας της φύσης στην περιοχή έφερε αποτέλεσμα με βάση την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης να αναβιώσει τον θεσμό της ανακήρυξης διατηρητέων μνημείων της φύσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν πέραν του βουλευτή η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Σοφία Θεοδωρίδου, ο δασολόγος-ερευνητής Νίκος Γρηγοριάδης ( επιτυχία  κυρίως του οποίου είναι η ανακήρυξη του πλατάνου σε μνημείο της φύσης), ο Δάνης Τζαμτζής, η Δασάρχης Έδεσσας Σοφία Βαβούρη καθώς και δασολόγος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μίλησε για την σχέση του πλατάνου γενικά με τον άνθρωπο πολιτιστικά, βιωματικά κλπ και την εμπειρία της από πλατάνους της Ηπείρου.
Μετά το τέλος και των πολύ όμορφων δρώμενων που είχαν ετοιμάσει το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σεβαστειανών έγινε η τελετή αποκάλυψης της μαρμάρινης πλάκας του μνημείου και τα εγκαίνια του νεοσύστατου λαογραφικού μουσείου του χωριού.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές κυρίως στον δασολόγο- ερευνητή Νίκο Γρηγοριάδη και στον πρόεδρο του Τ.Δ. Σεβαστειανών Σταύρο Μακρίδη. 

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Σηφάκη, μιλάτε εσείς για προστασία περιβάλλοντος και πλούτου που τα ξεπουλήσατε όλα με δύο μνημόνια που ψηφίσατε; Θα σας θυμόμαστε στα Γιαννιτσά για το HOT SPOT που φτιάξατε στα σφαγεία και για το περιβόητο που είπατε ότι, όταν θα φύγουν οι λάθρο …μετανάστες θα απολαμβάνουμε τις εγκαταστάσεις που θα έχετε φτιάξει. Ξεγελάσατε τον Δήμαρχο και πετύχατε αυτό που θέλατε. Αυτό είναι το έργο σας στα Γιαννιτσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή