Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Με επιτυχία η εκδήλωση «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» στα Γιαννιτσά

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος, διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών των ΠΕ Πέλλας & Κιλκίς σε συνεργασία με την ΔHEA. Πέλλας, στα Γιαννιτσά. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Διδάκτορας του Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», Κωνσταντίνος Κότιος.

Οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και για τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2017.
Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων και απάντησε  σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, την έξυπνη επιλογή ομάδας Προσανατολισμού και επιστημονικού Πεδίου, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και το Μηχανογραφικό της Κύπρου.
Παράλληλα, ανάλυσε ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως οι Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τις σχολές γρίφους κ.ά.

Ο πρόεδρος των  Εκπαιδευτικών Φροντιστών των Π.Ε. Κιλκίς  & Πέλλας, Κώστας Αθανασιάδης επισήμανε την σημερινή «αναγκαιότητα για ενημέρωση με αξιοπιστία και εγκυρότητα σχετικά με τις σύγχρονες επαγγελματικές προοπτικές, ιδιαίτερα τώρα που το τοπίο της επαγγελματικής αποκατάστασης διαφαίνεται θολό και ρευστό» και απευθυνόμενος στους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, πρόσθεσε: «Η επιλογή, του επαγγέλματος είναι πολύ σημαντική, ίσως από τις πρώτες σπουδαίες αποφάσεις που θα κληθείτε να λάβετε για τη μετέπειτα ζωή σας. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό, ότι μια τόσο σπουδαία απόφαση, επιβάλλεται να μη ληφθεί επιπόλαια και αψήφιστα. Ούτε φυσικά, υπό την πίεση ξένων προσδοκιών από το συγγενικό περιβάλλον που συχνά ωθεί τους γόνους του σε επαγγέλματα που δεν τους ταιριάζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου