Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Έρχονται αλλαγές σε Λύκειο και Πανελλαδικές



Τριετές χρονοδιάγραμμα με το πρόγραμμά του "ανέβασε" στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει όλα τα επερχόμενα νομοσχέδια για Λύκειο και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, την αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων αλλά και τη ριζική αναδιάρθρωση των προγραμμάτων σπουδών σε όλα τα μαθήματα. 


Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, το υπουργείο Παιδείας - βάσει και των μνημονιακών δεσμεύσεων - μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2017 θα πρέπει να έχει παρουσιάσει το νέο σχέδιο για Λύκειο και Πανελλαδικές. Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ότι αναλυτικά οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, θα θεσπιστεί Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο θα είναι το εισιτήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το νέο σύστημα αναμένεται να εγκαινιασθεί τον Ιούνιο του 2020.

Νωρίτερα αναμένονται αλλαγές και στο Λύκειο. Τον Σεπτέμβρη του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό, θα γίνει υποχρεωτική η Α’ Λυκείου. Σχετικά με τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα ξεκινήσουν οι αλλαγές με τη Β’ Λυκείου. 

Σύμφωνα με ένα από τα πολλά σενάρια, προβλέπεται μείωση στα μαθήματα των δύο τάξεων, σχεδόν 50%, αλλά αύξηση των ωρών διδασκαλίας. Δηλαδή οι μαθητές θα διδάσκονται στη Β’ Λυκείου έως εννιά μαθήματα (έναντι 18) και έως έξι μαθήματα (έναντι 15) στη Γ’ Λυκείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου