Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Κλιμακώνει την κόντρα με το ΔΝΤ ο Σόιμπλε

Μονοπωλεί για μια ακόμη φορά τον Γερμανικό Τύπο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του ΔΝΤ. Όπως ανέφερε τα προγράμματα του ΔΝΤ είναι μάταια και χαρακτήρισε ως μη ρεαλιστικές τις εκτιμήσεις του Ταμείου.

Ειδικότερα, κατά τον γερμανικό Τύπο η διάσταση απόψεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας διατηρείται και κατά γενική ομολογία αποτελεί βασικό εμπόδιο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.
Αυτή θα πρέπει σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ να περιλαμβάνει και δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ένα αίτημα που συναντά τη σκληρή αντίσταση του Βερολίνου. 


Η διαμάχη Βερολίνου και ΔΝΤ συντηρείται με αφορμή και τις τελευταίες αιχμηρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το Ταμείο από το Βερολίνο, ο οποίος κατηγόρησε το Ταμείο για μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις. «Στην παρούσα φάση ερίζουμε με το ΔΝΤ για το ποια είναι η σωστή εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πάνω από 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», επισήμανε, για να συμπληρώσει με σαρκαστική διάθεση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ότι «έτσι εξηγείται άλλωστε και το ότι όλα τα προγράμματα (σ.σ. για την Ελλάδα) ήταν μάταια». Όπως επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 1% ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει την ψαλίδα προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου