Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Διπλή πρόκληση από Ερντογάν.Εκτόξευση πυραύλου και προσευχή στην Αγιά Σοφιά.



Τελικά τα ανακλαστικά όλων όσων αισθάνονται στριμωγμένοι και διπλωματικά απομονωμένοι είναι τα ίδια.Είτε αυτό αφορά τη Βόρεια Κορέα, είτε τη σημερινή Τουρκία. Σε μια επίδειξη ισχύος, την ώρα που η Άγκυρα αισθάνεται παγιδευμένη, μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, κι ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξει και πότε η συνάντηση του Ερντογάν με τον Τράμπ, οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας προχώρησαν σε δοκιμαστική βολή πυραύλου τύπου «Βora», που σημαίνει «καταρρακτώδης βροχή» στη
Μαύρη θάλασσα.

Η εκτόξευση έγινε από την Σινώπη με βεληνεκές 280χλμ, ενώ σύμφωνα με τις μυστικές εκθέσεις που έχουν γίνει γνωστές εδώ και μήνες, ο πύραυλος αυτός έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 1000 χλμ. Δηλαδή στο βεληνεκές του να βρίσκονται το Κίεβο, η Αθήνα, η Τεχεράνη, η Βαγδάτη και το Τελ Αβίβ. Πρόκειται για έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, τουρκικής κατασκευής.

Οι Τούρκοι διαθέτουν τον πύραυλο «Willdirim» ο οποίος έχει βεληνεκές 300 χλμ και ήδη έχει ενσωματωθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμειςΟι Τούρκοι διαθέτουν τον πύραυλο «Willdirim» ο οποίος έχει βεληνεκές 300 χλμ και ήδη έχει ενσωματωθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως συμπεραίνουν οι ειδικοί, αυτή η νέα δοκιμή με βεληνεκές 280χλμ έγινε καθαρά για λόγους πιστοποίησης των δυνατοτήτων του οπλικού συστήματος. Το ζήτημα είναι ότι η Τουρκία αποφάσισε να επιδείξει τις δυνατότητές της αυτή την περίοδο, κατά την οποία αντιμετωπίζει σοβαρά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά προβλήματα για δημιουργία εντυπώσεων.


«Η Τουρκία φτιάχνει τώρα τους δικούς της πυραύλους», διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το πρώτο τουρκικό πυραυλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την εταιρεία «Roketsan» που υπόσχεται χτυπήματα ακριβείας σε κρίσιμους στόχους, με τον νέο πύραυλο διαμετρήματος 610 χιλιοστών που φέρει κεφαλή εκρηκτικών, βάρους 470 κιλών.


Ειδικές αναλυτές υπογραμμίζουν πως δεν είναι τυχαία συγκυρία και η συμφωνία του τουρκικού στρατού με τον τουρκικό γίγαντα Ασελσάν, ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, για αναβάθμιση αρμάτων μάχης. Η συμφωνία είχε ισχυρό αντίκτυπο στις μετοχές της εταιρείας, κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Tην ίδια μέρα σε πρωινή προσευχή στην Αγιά Σοφιά κάλεσαν τους μουσουλμάνους τα μέλη του συλλόγου «Νέων της Ανατολής».
Με αφίσες που έχουν κατακλύσει την Κωνσταντινούπολη ο σύλλογος ζητά από τους μουσουλμάνους να συγκεντρωθούν το πρωί του Σαββάτου, 13 Μαΐου, μπροστά από το σύμβολο της Ορθοδοξίας για να προσευχηθούν.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν τον διαρκή στόχο των φανατικών μουσουλμάνων να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου