Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ξέφραγο αμπέλι τα Νοσοκομεία.Κλέβουν ακριβό εξοπλισμό ανενόχλητοι.



Δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια κλάπηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επισημαίνοντας πως το κόστος υπολογίζεται στα 30.000 ευρώ.Τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς και το πόρισμα της αστυνομίας για τις κλοπές.Επίσης, από το νοσοκομείο της Λαμίας πέρασε η σπείρα που κλέβει πανάκριβο
ιατρικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κλαπεί 4 διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα. 

Ειδικά το βρογχοσκόπιο είναι καινούργιο και λειτούργησε πριν από 5 μήνες για πρώτη φορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μια βδομάδα είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία ενώ χθες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι κι από το νοσοκομείο του Βόλου είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ωστόσο αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση για να εντοπιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί η αξία του η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πάνω από 100.000 ευρώ. 

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου