Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας από τα σεμινάρια του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, το απόγευμα, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πέλλας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από μαθητές των σεμιναρίων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Το θέμα της έκθεσης είναι: «Εκ-φράσεις». Οι συμμετέχοντες απεικονίζουν στα έργα τους συναισθήματα δικά τους ή των πρωταγωνιστών των φωτογραφιών τους, εκφράσεις της καθημερινότητας ή του ψυχισμού τους. Στην έκθεση συμμετέχουν 44 μαθητές των σεμιναρίων με 88 έργα. Κάθε έργο συνοδεύεται από μικρό κείμενο, το οποίο ερμηνεύει και εμβαθύνει στο νόημα της φωτογραφίας.


Παρών στα εγκαίνια ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας τις πολύπλευρες της ενορίας Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στην διετή πορεία των σεμιναρίων, στις δράσεις της Ενορίας αλλά και στην ιδιαίτερη συμβολή της υπεύθυνης των μαθημάτων Φανής Τουμπουλίδου. 

Όπως τόνισε, η μεθοδικότητα, η εφευρετικότητα και η ζωντάνια της έδωσαν στους μαθητές τις τεχνικές γνώσεις, το κίνητρο και την έμπνευση να δημιουργήσουν μία έκθεση με πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά έργα. Τέλος τον λόγο πήρε η υπεύθυνη των τμημάτων, Φανή Τουμπουλίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, υποσχέθηκε ότι η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο αποδοτική και δημιουργική.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο της Έκθεσης. 


Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 - 9:30 μ.μ. έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου