Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν μαθητές Δημοτικού.Ανατράπηκε το λεωφορείο τους.



Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε στις 8.50 το πρωί, ανετράπη στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας
Πρόκειται για ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφερε 13 μαθητές, 18 γονείς και 4 εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου με προορισμό πιθανότατα την Αλεξανδρούπολη.

Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο οδηγός του τουριστικού δήλωσε ότι ένα φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, που βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αρχές αναζητούν τον οδηγό της νταλίκας, που δεν σταμάτησε μετά το τροχαίο! 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά.
Έτσι το τουριστικό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.
Σύμφωνα με τα serraikanea.gr,  από πλευράς του ΕΚΑΒ Σερρών στήθηκε μία ιδιαίτερα μεγάλη επιχείρηση από τις τοπικές αρχές.
Περίπου 10 ασθενοφόρα από τους Νομούς Σερρών, Καβάλας και Δράμας έσπευσαν στο σημείο. Μεγάλη η επιχείρηση και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Σερρών, στην οποία συμμετείχαν 6 οχήματα με 38 πυροσβέστες του Νομού Σερρών.

1 σχόλιο:

  1. Δόξα το θεό μήπως να τις κόψετε τελικά αυτές τις εκδρομές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή