Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

O Γιάννης Σηφάκης σε Κορυφή, Δάφνη, Νέο Μυλότοπο και σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΑΣ

Ενημέρωσε τους αγρότες για τα ισχυρά κίνητρα για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών σύμφωνα με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, την ανάγκη τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων με την χρήση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θέματα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται επίλυσης με απλούστερο τρόπο τους προβλήματος των Αλβανών εποχιακών εργατών γης ( υπάρχει νόμιμη διαδικασία μετάκλησης  στην οποία μειώθηκε το παράβολο μετάκλησης σε 50€, καταργήθηκε η προκαταβολή εισφορών και πρέπει να γίνεται ΑΠΔ.



Γίνεται προσπάθεια μήπως εφαρμοστεί και σε αυτή την περίπτωση το εργόσημο). Ακόμη τις κινήσεις του για την ρύθμιση του προβλήματος των «στεκιών» με κοινή Υπουργική απόφαση τριών Υπουργείων.
Επισήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωση του κόστους παραγωγής με την επαναφορά του 13%ΦΠΑ ( από 24%) στα αγροτικά εφόδια από 01/07/2017 καθώς και η νομοθεσία που ετοιμάζεται για την άμεση πληρωμή από τους εμπόρους.

Στον ΣΕΑΣ συζητήθηκε το θέμα της δωρεάν διάθεσης προϊόντων μέσω του προγράμματος αντί του εμπάργκο της ΕΕ στα πλαίσια της συζήτησης που είχε γίνει στο Μακροχώρι Ημαθίας από κοινού με τις ΟΠ Ημαθίας και Κοζάνης και ορίστηκαν εκπρόσωποι της Πέλλας στην κοινή επιτροπή διαχείρισης με αγρότες των τριών Νομών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου