Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μαρίνα Σάττι: Το κορίτσι με την εξωτική καταγωγή που έγινε η «Μάντισσα» των επιτυχιών (pics – video)

Δέκα μόλις ημέρες μετράει στο Youtube το νέο χιτ της εξωτικής Μαρίνας Σάττι με τίτλο «Μάντισσα» το οποίο έχει μέσα σε αυτό το διάστημα πάνω από 4.000.000 προβολές! Ο «φρέσκος» ήχος σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή τεχνική one shot που έχει γυριστεί το βίντεο κλιπ και την βελούδινη φωνή της Μαρίνας έχουν σπάσει κυριολεκτικά τα κοντέρ του διαδικτύου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το να γυριστεί ένα βίντεο one shot είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αφού πρόκειται για τεχνική σύμφωνα με την οποία ο χώρος και ο χρόνος δεν μοντάρονται, αλλά είναι συνεχόμενα από την αρχή μέχρι και το τέλος, γεγονός που δεν επιτρέπει περιθώρια για λάθη.

Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Μάντισσα»:



Τι οδήγησε όμως τη νεαρή Μαρίνα να δημιουργήσει την «Μάντισσα» και ποια ήταν η πηγή έμπνευσης της; 
« Ήθελα να κάνω κάτι με πολλούς ανθρώπους, όπως πάντα, γιατί μόνο έτσι περνάω καλά και βρίσκω νόημα στη δημιουργική διαδικασία. Συναντήθηκα με πολλούς ανθρώπους και φίλους και συζήτησα και διαφώνησα κι επικοινώνησα κι έμαθα πράγματα και μεγάλωσα λίγο ακόμα κι όλοι μαζί φτιάξαμε τη Μάντισσα. Η Μάντισσα, στην ουσία, νιώθω ότι είναι το πρώτο ολοκληρωμένο μου παιδί, και συγκεντρώνει -και ίσως σχολιάζει- όλα αυτά που είμαι εγώ και πως βλέπω τον κόσμο γύρω μου. Κάποια στοιχεία της παράδοσης, στοιχεία της κουλτούρας μας -τα οποία ίσως για μερικούς να γράφουν πια ως “υποκουλτούρα”- και στοιχεία της urban ζωής που ζούμε σαν νέοι στο 2017. Κάπως έτσι τη βλέπω τη φάση λοιπόν, και ούσα σε μια απ’τις πιο εξωστρεφείς και απενοχοποιημένες φάσεις της προσωπικής αλλά και μουσικής μου ζωής, σας στέλνω τη Μάντισσα με πολλή αγάπη κι ελπίζω να’χει κάτι να σας πει γι’αυτά που έρχονται», λέει η 31χρονη καλλιτέχνιδα με την βελούδινη φωνή.

Σχετικά με το πόσοι συμμετέχουν στο βίντεο κλιπ που έχει γίνει viral, η γλυκιά Μαρίνααποκαλύπτει πως στην «Μάντισσα» συμμετέχουν 25 κορίτσια, χορεύτριες και μη.
Η ίδια εξηγεί σχετικά: «Είναι όλες φίλες μου από παλιά, τη χορογραφία έφτιαξε ο αγαπημένος μου Tasos Xiarcho και τη σκηνοθεσία οι kimino – όλοι εντελώς στη φάση μου και τύποι που είναι όλη μέρα στο δρόμο και διαβάζουν τον κόσμο σήμερα όπως κι εγώ.»
Πώς της ήρθε όμως η ιδέα για την τόσο ιδιαίτερη οπτικοποίηση του τραγουδιού;
«Είχα την ιδέα για το βίντεο καιρό τώρα και ήθελα να βγούμε στην Αθηνάς. Όλοι μου έλεγαν ότι δεν μπορούμε να βγούμε στην Αθηνάς…αλλά να που όλα γίνονται…δε θα πω λεπτομέρειες ακόμα γιατί φοβάμαι μη μπούμε φυλακή, αλλά η φάση είναι guerrilla. Πάμε το κάνουμε, το γυρνάμε και τρέχουμε!»

Ποια είναι η μελαχρινή καλλιτέχνιδα για την οποία μιλάνε όλοι
Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1986 στην Αθήνα από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης κι από μικρή ασχολήθηκε με το πιάνο έχοντας ως δασκάλα την Ρίκα Δεληγιαννάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2004, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., ενώ παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό. Στα επόμενα πέντε χρόνια πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα (1ο βραβείο-άριστα παμψηφεί), πτυχίο κλασικού πιάνου κι ανώτερων θεωρητικών. Αργότερα, κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, από το οποίο αποφοίτησε το 2011 με εξειδίκευση στο Contemporary Writing and Production (σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή) και Film Scoring.
Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Bobby McFerrin, Wayne Shorter, Danilo Perez, Patrice Rushen, Peter Herbolzheimer, Zebra Omnes, Simon Shaheen, Μάριος Φραγκούλης, Αλέκα Κανελλίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, και πολλούς άλλους. Το 2007, τραγούδησε το τραγούδι Sugartown στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη (Βραβείου κοινού στο Β’ Φεστιβάλ Κοινού Κύπρου) ενώ δύο χρόνια μετά, το 2009, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra (EBU). Επιπλέον, το 2010, τραγούδησε στο Kennedy Center (Washington DC) με το World Jazz Nonet.
Ως ηθοποιός, έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Γ4 του Alpha TV και Steps στον ANT1 καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: Shrek the Musical, Ο Βιολιστής στη Στέγη, Το Μαγαζάκι του τρόμου, Ιππόλυτος, Τραχίνιες, Εκκλησιάζουσες κ.α.
Έχει συμμετάσχει, επίσης, και σε διάφορες μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney, της Mattel (Barbie) κ.α. Οι πιο γνωστοί ρόλοι που έχει μεταγλωττίσει είναι αυτός της Άριελ, της μικρής γοργόνας, στην τρίτη ταινία της τριλογίας, στο τραγουδιστικό κομμάτι, καθώς επίσης και η Βαϊάνα, η πιο πρόσφατη πριγκίπισσα της Disney, στους διαλόγους και τα τραγούδια.
Τα τελευταία χρόνια συνθέτει μουσική για διαφημιστικά spot, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της single, μια διασκευή του μικρασιατικού τραγούδι “Θα Σπάσω Κούπες”.
Δείτε το βίντεο της Μαρίνας Σάττι, Θα Σπάσω Κούπες, που έγινε επίσης viral, πριν ένα χρόνο:



mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου