Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Tρόμος στο Μάντσεστερ: Τζιχαντιστής ανατινάχτηκε σε συναυλία.22 νεκρά παιδιά.



Με αίμα βάφτηκε η συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη στη μουσική αρένα της πόλης. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 22 νεκροί και 59 τραυματίες.
Η συναυλιακή αρένα είναι χωρητικότητας 21.000 θέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γεμάτη στη διάρκεια της συναυλίας.
Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο
στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα περιείχε καρφιά, προκειμένου να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Από την πρώτη στιγμή, η βρετανική Αστυνομία αντιμετώπισε το συμβάν ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα μάλιστα με την Wall Street Journal, η αστυνομία ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας από κομμάτια της σορού του.

Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενώ και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό.

Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι "τα πρωτόκολλα που ενεργοποιήθηκαν είναι αυτά για τα περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων".

Οδηγοί ταξί έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες, ενώ και παραπλήσια ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν χωρίς κόστος όσους έχουν αποκλειστεί στην περιοχή.

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου. 

Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας.


Σοκαριστικές μαρτυρίες

Αυτόπτες μάρτυρες της συναυλίας είπαν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο μέσα στο στάδιο. Ακολούθησε πανικός με τους θεατές να τρέχουν αλλόφρονες προς τις εξόδους. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει το κοινό να ουρλιάζει και να τρέχει μέσα στο στάδιο.

Νεαρή γυναίκα, που μίλησε στο SkyNews, είπε ότι η έκρηξη ακούστηκε στο τέλος της συναυλίας, ενώ τόνισε ότι στην έξοδο της αρένας μύριζε καμένο και φαίνονταν καπνοί.

Η βρετανική αστυνομία προειδοποίησε τον κόσμο "να παραμείνει μακριά από την περιοχή".

Μία 18χρονη βρετανίδα, που βρισκόταν στη συναυλία, είπε ότι ένοπλοι αστυνομικοί της είπαν να τρέξει μακριά από το στάδιο. Πρόσθεσε ότι άκουσε "δυνατές εκρήξεις και ήχους σαν πυροβολισμούς", αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι "η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει".

“Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια" έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου