Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απόφοιτοι 1977 εξαταξίου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Στην ίδια τάξη 40 χρόνια μετά...



Και τελικά το Σάββατο 24 Ιουνίου έγινε πραγματικότητα η πολυαναμενόμενη συνάντηση των αποφοίτων του Γυμνασίου Αρρένων Γιαννιτσών του έτους 1977.
Η συγκίνηση περίσσεψε, όταν συναντηθήκαμε με πολλούς συμμαθητές μας ύστερα από πολλά χρόνια ή όταν μαθαίναμε ότι κάποιοι είχαν έρθει από μακρινά μέρη της χώρας μας και του εξωτερικού, προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία αυτή και τα δυνατά συναισθήματα που ακολουθούσαν.

Κυρίαρχες ήταν και οι αναμνήσεις από τα μαθητικά μας χρόνια και από την τότε μαθητική ζωή μας, όση ώρα βρισκόμασταν στην αυλή του σχολείου ή όταν μπήκαμε στην αίθουσα διδασκαλίας της τελευταίας Τάξης του ο καθένας. Θυμηθήκαμε τις παρέες μας και τους τότε φίλους μας, τη μεταξύ μας συμπαράσταση και αλληλεγγύη, τις φάρσες και τις κοπάνες μας, τη μπλε ποδιά και το άσπρο γιακαδάκι που χάρη στα κορίτσια του τότε Πρακτικού βλέπαμε καθημερινά, θυμηθήκαμε τις τιμωρίες μας για τα σφαιριστήρια ή τη βόλτα μετά τις 9.30 το βράδυ ή το ότι δεν ήμασταν κουρεμένοι ανά 15ήμερο κ.ά.
Συνειδητοποιήσαμε ότι πολλοί συμμαθητές μας έγιναν επιστήμονες, πολλοί πετυχημένοι επαγγελματίες, αρκετοί έφτασαν σε υψηλά αξιώματα στα Σώματα Ασφαλείας και ότι, εν κατακλείδι, όλοι είχαμε μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία. 
Ήταν παρόντες και πέντε καθηγητές μας: οι κ.κ. Μητρακάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πασπαλτζής, Χατζηβρέττας, Χατζηκαλλινικίδης. Τους απονείμαμε την αναμνηστική πλακέτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του έργου τους και της προσφοράς τους προς την εκπαίδευσή μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μας απηύθυναν όλοι τους χαιρετισμό, όταν μεταβήκαμε στη συνέχεια στο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ για φαγητό και γλέντι με μουσική και χορό από τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές μας, αλλά και από τους καθηγητές μας.
Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν τόσο μεγάλη, που άρχισαν να πέφτουν βροχή οι ιδέες για επόμενες συναντήσεις μας, τις οποίες ευχόμαστε να τις κάνουμε πράξη στο κοντινό και απώτερο μέλλον.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Δημαρχείου Πέλλας στα Γιαννιτσά και τη Διεύθυνση του σημερινού 1ου Γυμνασίου, που μας παραχώρησαν το σχολείο για τη συνάντησή μας. Να ευχαριστήσουμε και τα τοπικά sights για τη δημοσίευση των ανακοινώσεών μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου