Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Βγήκαν οι πρώτες συντάξεις του νέου νόμου από 200 έως 700 ευρώ



Οι πρώτες νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που θα κυμαίνονται από 200 έως 700 ευρώ θα αρχίσουν να καταβάλλονται από αυτή την εβδομάδα ενώ πολλοί νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν ακόμη λιγότερα ποσά λόγω συμψηφισμού με την προσωρινή σύνταξη που έπαιρναν στο μεσοδιάστημα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως και σήμερα. Το σοκ από τις νέες μειωμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα υποστούν σε πρώτη φάση περίπου 65.000 ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει
αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016, όπως γράφει ρεπορτάζ των Νέων.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε συμπιεσμένες αποδοχές θα αγγίξει ακολούθως 200.000 ασφαλισμένους που εκτιμάται πως θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη 5ετία.
Οι μειώσεις κυμαίνονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και 30%. Κι αυτό γιατί όσοι αποχωρούν από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα λάβουν ως κύρια σύνταξη το άθροισμα δυο ποσών. Της εθνικής σύνταξης η οποία θα καταβάλλεται με αυστηρές προϋποθέσεις και της ανταποδοτικής που θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο αποδοχών από το 2002 και μετά αλλά και με νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης. Μεγάλες απώλειες θα υποστούν οι ασφαλισμένοι με μισθό άνω των 1.000 ευρώ και περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου