Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σε δίκη για τα περίφημα για «45άρια» παραπέμπονται τα αδέλφια Ψωμιάδη



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται, με βούλευμα, ο άλλοτε νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσης, ως πρώην αντινομάρχης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια».
Σημειώνεται πως εκτός από τα αδέλφια Ψωμιάδη στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται για να δικαστούν ακόμα έξι πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πρώην γενικός
γραμματέας της Νομαρχίας Δημήτρης Λευκόπουλος, ένας πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της ίδιας Υπηρεσίας.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται των κατηγοριών τους είκοσι άτομα που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία, μεταξύ αυτών ένας πρώην αντινομάρχης, μέλη του άλλοτε νομαρχιακού συμβουλίου αλλά και ένας πρώην δήμαρχος.

Οι κατηγορίες οι οποίες τους καταλογίζονται αφορούν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της απιστίας στην υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η υπόθεση με τα «45άρια» περιστρέφεται γύρω από έργα προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ τα οποία φαίνεται ότι κατανεμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 456 έργα, κατά την περίοδο 2005-2010, με τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου