Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Aποκαλύφθηκαν οι κολλητοί.Σόιμπλε:"Εξαιρετικός ο Τσακαλώτος!"



Την στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο εκφράζει ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με δήλωσή του στο Dow Jones Newswires.
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο. Είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα
προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Σόιμπλε στο περιθώριο συνεδρίου υποστήριξε πως ο Τσίπρας παίρνει συνεχώς τηλέφωνο την Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο η ίδια του απαντά πως πρόκειται για θέμα των υπουργών Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε τον Τσακαλώτο «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών» και «σκληρό διαπραγματευτή», ενώ σημείωσε πως υπάρχει μια επικίνδυνη τάση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία ολοένα και περισσότερα ζητήματα τίθενται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων προς επίλυση: «Η Μέρκελ πρέπει να το πολεμήσει αυτό».


Τσίπρας: Το κλειδί για συμφωνία στο Eurogroup

Το κλειδί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στην αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ θεσμών και να δοθεί η δυνατότητα για θετικά DSA από όλους τους θεσμούς συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ.

Πρόκειται -τόνισε στο Υπουργικό Συμβούλιο- για μια λελογισμένη και δίκαιη πρόταση, που σέβεται τις επιφυλάξεις όλων των πλευρών και δημιουργεί τους όρους για την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση και μείνουν σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του EG του Μαΐου, η πρότασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να μην δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, να μην συμφωνήσει στο EG και να οδηγηθούν στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ζητήσουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου