Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Σηφάκης σε σύσκεψη του Υπουργού Β.Αποστόλου με Ομάδες παραγωγών από την ΠέλλαΔιεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής και (με στοιχειοθέτηση της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών) διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης απευθείας στον παραγωγό. 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.06.2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεγάλη σύσκεψη με συμμετοχή βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας, οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό Πέτρο Κόκκαλη.
Οι αποφάσεις του Υπουργού είναι οι ακόλουθες:
1.  Υπογράφεται την επόμενη βδομάδα η Υπουργική απόφαση για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης νωπών ροδακίνων και χυμοποίησης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την περίοδο 01/07/2017 έως 30/06/2018. Θα δίδεται η δυνατότητα χυμοποίησης ποσοτήτων ως το 50% των συνολικά διαθέσιμων
2.  Επικυρώνεται από το Υπουργείο η κατανομή ποσοτήτων επισιτιστικής ανάμεσα στις οργανώσεις των 4 Νομών με τον τρόπο που οι ίδιες οι οργανώσεις έχουν συνεννοηθεί μετά από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου