Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Στη Βουλή ο φάκελος για τα τηλεφωνήματα του Καμμένου



Αμελητί διαβιβάζονται στη Βουλή οι καταγγελίες του έγκλειστου Ευθύμιου Γιαννουσάκη αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη γύρω από τις συνομιλίες του πρώτου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου, που έχουν προκαλέσει σειρά πολιτικών αντιδράσεων.
Ο φάκελος που περιλαμβάνει τόσο την μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή όσο και την αναφορά Γιαννουσάκη, αναμένεται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή τις επόμενες ημέρες,
όπως άλλωστε οφείλουν να πράξουν οι εισαγγελικές αρχές όταν στην έρευνα προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όσο για το σκέλος που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχίσει να ερευνάται από τις δικαστικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εφοπλιστή Βαγγ. Μαρινάκης κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα σκευωρία,καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας. Από την άλλη, ο ισοβίτης Ευθ. Γιαννουσάκης με αναφορά του στις δικαστικές αρχές έχει μιλήσει για πιέσεις που έχει δεχθεί έτσι ώστε να εμπλέξει στην υπόθεση του Νoor 1 τον εφοπλιστή.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθεί προκειμένου  να καταθέσει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά ο Ευθ. Γιαννουσάκης. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πάντως, πως η κατάθεση Γιαννουσάκη δεν πρόκειται να καθυστερήσει, αλλά δεν αποκλείεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ερωτηθεί για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον Παν. Καμένο, καθώς και για εκείνες με τον ανακριτικό υπάλληλο από το Λιμενικό Σώμα, Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Βαριές εκατέρωθεν καταγγελίες για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων αντάλλαξαν στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την υπόθεση της επικοινωνίας του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που κατέθεσε την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή καταλόγισε στον υπουργό Άμυνας ότι συνομίλησε 12 φορές επί 21 λεπτά με τον ισοβίτη παραβιάζοντας τον Ποινικό Κώδικα και υποστήριξε ότι πρόκειται για «κατάχρηση εξουσίας» που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το ζήτημα δεν αφορά την υπόθεση Noor 1 και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά την παρέμβαση του κ. Καμμένου.
«Αν η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό δεν το κρίνουμε εμείς αλλά η Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατήγγειλε ότι σύμφωνα με καταγραφείσες συνομιλίες με τον λιμενικό Χριστοφορίδη υπήρξε η εξής αναφορά: «δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία ενοχοποιώντας τον κ. Μαρινάκη δηλαδή τον Μητσοτάκη». Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι η παρέμβαση του κ. Καμμένου αφορούσε προσπάθεια για να υποστηριχθεί ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη εις βάρους του κ. Μαρινάκη για την απόκτηση του ΔΟΛ και του Mega.

"ΕΙΧΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ"

Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ζήτησε προστασία και εκείνος επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί αν κινδυνεύει ο ισοβίτης που «κατήγγειλε το μεγαλύτερο ψάρι». Ανέφερε, μάλιστα, ότι είχε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να προστατεύσει τον μάρτυρα. Μάλιστα σημείωσε ότι εκ της θέσης του είχε αρμοδιότητα καθώς η υπόθεση του Noor 1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών 3 τόνων.
Ο κ. Καμμένος καταλόγισε στον κ. Γεωργιάδη ως «υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις». «Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη» ανέφερε. Κατηγόρησε μάλιστα τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη ότι έχει «εκκρεμείς υποθέσεις στη δικαιοσύνη, ότι φέρεται να έχει εμπλοκή με τη χρηματοδότηση του πλοίου Noor 1, ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος για λαθρεμπόριο πετρελαίου». «Αυτόν τον επιχειρηματία έρχεται να υπερασπιστεί ο κ. Γεωργιάδης» τόνισε. Κατηγόρησε, μάλιστα, ολόκληρη ομάδα βουλευτών της ΝΔ ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. 
Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι και στο παρελθόν υπήρξε επικοινωνία πολιτικού για υπόθεση προστασίας πολίτη όταν ο κ. Σημίτης είχε συναντηθεί με τον Δ. Αγγελόπουλο για υπόθεση απειλών εναντίον του.

"ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ"

Απαντώντας για το ίδιο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρατυπία από πλευράς του κ. Καμμένου. «Όταν έρχεται ένας κρατούμενος και λέει ότι κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι οκτώ μάρτυρες και θέλω να αποκαλύψω στοιχεία εσείς τι θα κάνατε; Τι έπρεπε να πει ο κ. Καμμένος; Πες τα σε κάποιον άλλο;» τόνισε ο κ. Κοντονής. «Όποιος και αν ήταν θα ενθάρρυνε με χίλιους τρόπους αυτόν τον άνθρωπο να αποκαλύψει τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κοντονής κατήγγειλε επίσης ότι ο θόρυβος για την υπόθεση ξέσπασε μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας σε βάρος του επιχειρηματία. «Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η δικαιοσύνη» και ανέφερε προς τον ερωτώντα βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου ότι κάποια κόμματα στη Βουλή γίνονται «βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη έγιναν στις 17 Ιανουαρίου σε μια στιγμή που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι ο κ. Μαρινάκης θα έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η αλληλουχία των γεγονότων «κονιορτοποιεί» τον ισχυρισμό του Αδ. Γεωργιάδη ότι η υπόθεση έχει σχέση με την διαμάχη Σαββίδη – Μαρινάκη για τον ΔΟΛ.
Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι όλες οι καταγγελίες για την υπόθεση θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας. "Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει" είπε.

"ΒΑΡΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΚΑΜΜΕΝΟ"

Απαντώντας ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλόγισε στον υπουργό δικαιοσύνης ότι έγινε «συνήγορος» υπεράσπισης του Πάνου Καμμένου. «Πρέπει να είναι πολύ βαριές οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου. «Κύριε Κοντονή, αντί να υιοθετήσετε την πλήρη διαφάνεια και την προστασία της διάκρισης των εξουσιών, προτιμήσατε τις αλυσίδες της συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό εταίρο, οι οποίες φαίνεται ότι είναι τελικά πολύ στέρεες» υπογράμμισε ο κ. Παπαθεοδώρου. «Η Αριστερά των θυσιών και του ηθικού πλεονεκτήματος που μας λέγατε, βρέθηκε να δικαιολογεί την συνδιαλλαγή με ναρκέμπορους ισοβίτες, με μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων σε ένα πόλεμο παράνομων καταγραφών και εκβιασμών» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο κ. Παπαθεοδώρου κατήγγειλε μάλιστα πολυάριθμες μεθοδεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Δικαιοσύνη που δημιουργούν εικόνα παράγκας. «Που καταλήγουν όλα αυτά; Σε «παράγκα»: Παράγκα Πολιτική, Παράγκα της φυλακής, Παράγκα, δυστυχώς της Δικαιοσύνης» τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ν.Δ.: "ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ"

Σχολίάζοντας την εμφάνιση Καμμένου στη Βουλή, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε: «Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημέρων με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν. Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών. Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο».
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου