Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. με φόντο τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ



«Πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε η απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεών της έως την Πέμπτη, αναφορικά με το ζήτημα των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μέσω της ΔΑΚΕ επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. άλλαξαν στάση και ενώ ήταν “κατά” της απεργίας σήμερα ψήφισαν “λευκό”, προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων».
«Η Ν.Δ. και ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις “Ν.Δ.” και “εργολάβοι” ταυτίζονται”, υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε: «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και τα συμφέροντα δεν την αφήνουν».
Π. Σκουρλέτης: Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
«Βέλη» κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εκτόξευσε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με φόντο την απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεών της έως την Πέμπτη.
«Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σκουρλέτης.
Εξάλλου, όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στον Alpha, «η απόφαση για τη συνέχιση της κινητοποίησης είναι μια λάθος απόφαση, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τη σημερινή απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι αν και η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία η οποία δρομολογεί μέσω ΑΣΕΠ μέσω ενός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα, ταυτόχρονα εξασφαλίζει για το μεσοδιάστημα την απασχόληση των εργαζομένων συμβασιούχων, παρόλα αυτά, με την ψήφο της γαλάζιας ΔΑΚΕ, της παράταξης δηλαδή της Ν.Δ., επιλέγεται οι τόνοι των σκουπιδιών να παραμείνουν στους δρόμους χάριν επιχειρηματικών συμφερόντων».
«Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη. Την κύρια ευθύνη την έχει Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, οι οποίοι όμηροι της ιδεοληψίας τους προωθούν ένα σχέδιο για να δημιουργήσουν μια περαιτέρω αναστάτωση. Δεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Το ποιος προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα νομίζω ότι είναι φανερό, η ίδια η σημερινή ανακοίνωση της Ν.Δ. μιλά για την ανάγκη να υπάρξουν συμπράξεις των Δήμων με ιδιώτες» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως ήδη σε αρκετούς δήμους του Λεκανοπεδίου, τα σκουπίδια μαζεύονται και, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα απεργία, είπε πως «θα κοιτάξουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία».
Επεσήμανε εξάλλου πως σε πάρα πολλούς δήμους γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών ενώ στην Αθήνα μετά την αναστολή της απεργίας της ΠΟΠ- ΟΤΑ το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο.
Ν.Δ.: Να μην μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή χαοτική κατάσταση, σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με φόντο την απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεών της έως την Πέμπτη. Η Ν.Δ. κάλεσε την κυβέρνηση «να μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες». 
«Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους», πρόσθεσε η Ν.Δ. 
Σημείωσε επίσης ότι έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση με τη δήλωση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη «για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους πολίτες». 
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει «το σύνολο των προτάσεων της Νέας  Δημοκρατίας που οδηγούν στη λύση του προβλήματος».
Β. Κικίλιας: Να αναλάβει της ευθύνες της για τα σκουπίδια η κυβέρνηση
Να σταματήσει τα παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης  Κικίλιας σχετικά με τις κατηγορίες ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στη ΔΑΚΕ να ψηφίσει υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε ότι «η Ν.Δ. δια του προέδρου της Κυρ. Μητσοτακη έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα των συμβασιούχων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τα παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της».
ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική συνέπεια της Ν.Δ. είναι αντίστοιχη της σοβαρότητάς της, μηδενική
Δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων, η Κουμουνδούρου σχολίασε αργά το βράδυ της Τρίτης πως «για μια ακόμα φορά η Ν.Δ. στοιχίζεται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα και γυρνά την πλάτη στην κοινωνία και τους εργαζόμενους».
«Η πολιτική της συνέπεια είναι, δε, αντίστοιχη της σοβαρότητάς της. Μηδενική», πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου