Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Καμμένος και σκουπίδια πνίγουν την κυβέρνηση.



Η Δευτέρα θεωρείται μια κρίσιμη ημέρα για τις εξελίξεις, δεδομένου ότι ο υπουργός Άμυνας θα πρέπει να απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ αντίστοιχα ο Σταύρος Κοντονής θα κληθεί να απαντήσει για το ίδιο ζήτημα σε ερώτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Η κυβέρνηση από την πλευρά της πετάει το γάντι στην αντιπολίτευση και ειδικά τη ΝΔ, την οποία ταυτίζει με τα συμφέροντα του Βαγγέλη
Μαρινάκη – τον οποίο, ωστόσο, δεν κατονομάζει – και μιλά για συμβόλαιο κατά του κ. Καμμένου.
Την ίδια στιγμή, προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί και το ζήτημα της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, καθώς λόφοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Έτσι, όπως αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη και προκειμένου να «φρενάρουν» οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή θα ξεμπλοκάρει η πρόσληψη περίπου 2.500 μονίμων θέσεων στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε ό, τι αφορά στους συμβασιούχους που εργάζονται ήδη στην καθαριότητα και οδηγούνται στην έξοδο μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ίδια ρύθμιση θα προβλέπει πως οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως την ανακοίνωση των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου