Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Γ.Καρασμάνης: Πρωτοφανής κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης προς ασθενής με ορθοπεδικά είδη



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με πρώτο υπογράφοντα το Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου  προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την αναλγησία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία συντάσσοντας τους ειδικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ και ειδικά αυτούς που αφορούν τα ορθοπεδικά είδη με ιδιαίτερα εξευτελιστικά ποσά, ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτους τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους ασθενείς.

Στην κατατεθείσα αυτή ερώτηση, αφού επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα είδη είναι άκρως πολυδάπανα, και οι 300.000 περίπου ασθενείς ( μέσα σ’ αυτούς και τα ΑΜΕΑ ) αδυνατούν να τα προμηθευτούν χωρίς την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να δώσει άμεσα λύση αυξάνοντας τον προϋπολογισμό σε τέτοιο ύψος ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των συγκεκριμένων ασθενών.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κοινωνικά ανάλγητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βάζει ουσιαστικά χιλιάδες ασθενείς να αγοράσουν  τα προσθετικά είδη και τα ορθωτικά μηχανήματά τους!!! 

Κύριε Υπουργέ,

Χωρίς καμία σκέψη φαίνεται να συντάσσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους ειδικούς προϋπολογισμούς του  ΕΟΠΥΥ και ειδικά αυτούς που αφορούν τα ορθοπεδικά είδη, όπως δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτους χιλιάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ των ορθοπεδικών ειδών, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο παράλογα μικρό ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι ανάγκες των χιλιάδων ασθενών, κάνοντας κανείς απλούς υπολογισμούς ανέρχονται σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη.
Στην επί παραγγελία κατηγορία ορθοπεδικών ειδών εμπίπτουν τα τεχνητά μέλη κάτω και άνω άκρων, οι κηδεμόνες σκολίωσης/κύφωσης, οι ορθωτικοί κηδεμόνες για παιδιά και ενήλικες, τα συστήματα βάδισης σε παραπληγίες, τα ειδικά καθίσματα με πρόπλασμα σε νευρομυικές παραλύσεις, τα υποδήματα και πέλματα διαβήτη και τα υποδήματα με ειδική διαμόρφωση. Τα συγκεκριμένα είδη είναι άκρως πολυδάπανα, και οι 300.000 ασθενείς (όπως τους υπολογίζουμε), μέσα σε αυτούς και τα Α.Μ.Ε.Α., αδυνατούν να τα προμηθευτούν χωρίς την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.
Αποτελεί άξιο απορίας, ποιος συνέταξε τον προϋπολογισμό και με ποιο σκεπτικό, όταν το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε το 10% των αναγκών! Η Κοινωνική αναλγησία σε όλο το μεγαλείο της!

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1.      Με ποιο σκεπτικό ο προϋπολογισμός στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ που αφορά τα ορθοπεδικά είδη ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 1,4 εκατ. ευρώ και από πού θεωρείτε ότι μπορούν να καλυφθούν οι ασθενείς με αυτό το ύψος ποσού;
2.      Έχετε πρόθεση να διορθώσετε τον προϋπολογισμό στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ που αφορά τα ορθοπεδικά είδη, αυξάνοντας το ποσό, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αυτής της ευπαθούς κατηγορίας των πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου