Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Φραστικά πυρά βουλευτών στην Αχτσιόγλου.Έξω φρενών όλοι με την Έφη.



Το τι έγινε στη συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία της υπουργού εργασίας αλλά και του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν περιγράφεται. Ένταση και φωνές. Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί σε βάρος της υπουργού, που τέτοιες δεν είχαν ακουστεί στο παρελθόν σε ανάλογες συνεδριάσεις.
«Μας έφερες μέτρα να ψηφίσουμε που δεν τα είχαμε συζητήσει» είπαν βουλευτές απευθυνόμενοι προς την υπουργό εργασίας που επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα
αδικαιολόγητα.
Οι βουλευτές άκουγαν την κα. Αχτσιόγλου και στην ουσία της επιτέθηκαν φραστικά τη στιγμή που πήγε συνεργάτης του πρωθυπουργού που ήταν παρών στη συνεδρίαση να κρατήσει τα προσχήματα και να την διασώσει πολιτικά από τα λεκτικά πυρά των βουλευτών.
Ένας εξ αυτών δεν κράτησε την ψυχραιμία του και φέρεται να είπε στην υπουργό εργασίας «…μην μας τα λες αυτά εδώ αυτά τα λένε υπάλληλοι του ΔΝΤ», για να μεσολαβήσει άλλος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος για να πέσουν οι τόνοι.
Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης των βουλευτών με τους υπουργούς Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου και άκουγε τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών, αντέδρασε όταν συγκεκριμένος βουλευτής καταφέρθηκε εναντίον της υπουργού εργασίας με τρόπο άσχημο και προσβλητικό. Προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας του κλίματος συνολικά που είχε διαμορφωθεί μέσα στην αίθουσα.
Ένας ακόμη βουλευτής που αντέδρασε ήταν στέλεχος ομάδας των 53 του ΣΥΡΙΖΑ που απευθυνόμενος στην ουσία προς την υπουργό εργασίας είπε μεταξύ άλλων: «Όλοι κρίνονται γι’ αυτά που φέρνουν και κάνουν, δείχνοντας έτσι και αυτός με την σειρά του την δυσφορία του».
Η συζήτηση ήταν φορτισμένη και οι βουλευτές εκτόξευσαν πυρά εναντίον των δύο υπουργών που αναγκάστηκαν να περάσουν από την «κρίση» των βουλευτών όχι ανώδυνα αλλά μέσα από ένταση, πίεση και διαφωνίες ως προς τον πυρήνα των μέτρων .
Παρόλα αυτά τα μέτρα που απαιτούσε το Δ.Ν.Τ, τα ψήφισαν οι βουλευτές όσο κι αν τελικά λίγες ώρες πριν οι ίδιοι φώναζαν και αντιδρούσαν εναντίον των υπουργών εργασίας και οικονομικών και έκαναν το δικό τους «κομμάτι» μήπως και μετριάσουν τις εντυπώσεις και δείξουν ότι είναι αντίθετοι με τα μέτρα, αλλά που δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά και να μην τα ψηφίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου