Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πονηράδες του σκοπιανού ΥΠ.ΕΞ περί αλυτρωτισμού.



Πολύ προσοχή θέλει το Σκοπιάνο γιατί μπορεί η φάβα να έχει κάποιο λάκκο. 
Θετικό είναι αρχικά ότι η νέα Σκοπιανή κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εγκαταλείψει τη ρητορική και την πρακτική του Κρουέφσκι να στήνει αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και του Φίλιππου στα Σκόπια.
Όπως θετικό είναι και το γεγονός ότι θέλουν να ανοίξουν τη συζήτηση για το όνομα. Βέβαια
όλα αυτά δεν τα κάνουν γιατί κατάλαβαν την ιστορική αλήθεια και τα δίκια της Ελλάδας αλλά γιατί ξέρουν ότι αν δεν τους επιτρέψουμε να μπούμε σε ΝΑΤΟ και σε ΕΕ θα διαλυθούν σε κομμάτια με το μεγαλύτερο να το παίρνει η Αλβανία και τα υπόλοιπα η Σερβία και η Βουλγαρία.
Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή η συζήτηση μαζί τους διότι αν ανιχνεύσει κανείς τα μηνύματα κάτω από τις λέξεις διαπιστώνεται ο κίνδυνος. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Διμίτροφ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αλυτρωτικές θέσεις των Σκοπίων, όπου απάντησε ότι δεν δέχεται τον όρο αλυτρωτισμός. Όπως είπε αλυτρωτικό είναι να ζητάς κάτι που δεν σου ανήκει.
Πονηρή διατύπωση με διπλό σκέλος που σημαίνει ή ότι όντως πιστεύουν ότι κάτι τους ανήκει ή ότι δεν ενδιαφέρονται για κάτι που δεν τους ανήκει. Η απάντηση βέβαια του Νίκου Κοτζιά ότι δεν αρκούν οι προθέσεις αλλά χρειάζονται έργα, μπορεί να έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, δείχνει όμως ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι επιφυλακτική απέναντι στις όποιες προθέσεις των Σκοπιάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου