Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Σούπερ πρόκληση από Τσαβούσογλου: 'Έλληνες και Κύπριοι ονειρεύεστε'



“Αυτή είναι η τελευταία διάσκεψη. Δεν θα συζητάμε το Κυπριακό για μια ζωή”

Ειδικότερα, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε, ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί ποτέ την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ούτε την άρση των εγγυήσεων.
"Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ονειρεύονται, πιέζοντας για άρση όλων των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί", είπε σύμφωνα με τη Hurriyet.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τουρκικών ΜΜΕ, κάλεσε μάλιστα Αθήνα και Λευκωσία να φέρουν "αποδεκτές" προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε δε, ότι "οι απόψεις Κοτζιά δεν μας δεσμεύουν" και ότι "για την Άγκυρα δεν είναι σημείο έναρξης της διαπραγμάτευσης οι μηδενικές εγγυήσεις και η αποχώρηση όλων των στρατευμάτων". "Αυτό δεν το δεχόμαστε", είπε υπογραμμίζοντας ότι "η Άγκυρα έδειξε την ελαστικότητα που μπορούσε να δείξει, αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις βασικές αρχές της".
Ο Τσαβούσογλου σε αδιάλλακτο ύφος τόνισε ότι για την τουρκική πλευρά "αυτή είναι η τελική Διάσκεψη", εκφράζοντας την άποψη ότι "η παράταση είναι τακτική των Ελληνοκυπρίων. Μπροστά τους έχουν εκλογές. Θέλουν να κάνουν "μονομερείς" γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Εμείς βλέπουμε αυτές τις στρατηγικές".
Ακόμη, εξέφρασε την άποψη, ότι στην περίπτωση που αυτή είναι η τελική σύνοδος, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα.
"Δεν θα συζητούμε το Κυπριακό για μια ζωή, το θέμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις", είπε σημειώνοντας πως "υπάρχουν σημαντικά θέματα όπως το περιουσιακό, η εκ περιτροπής προεδρία, οι τέσσερις ελευθερίες των πολιτών της Τουρκικής Δημοκρατίας. Πρέπει", τόνισε, "να επιτευχθεί συμφωνία σε αυτά τα θέματα".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου