Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Καλό καλοκαίρι από το Εδεσσαϊκό Θεατρικό Εργαστήρι



Καλό καλοκαίρι μας ευχήθηκαν τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου την προηγούμενη Τετάρτη 21 Ιούνη 2017 στο μικρό θεατράκι Βαροσίου. Με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου Ηρώς Γεωργίου, ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά τη Θεατρική δυναμική τους και προσέφεραν μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, χρησιμοποιώντας μια απλή αλλά βροντερή φωνή: τη φωνή της αγάπης, που καταδικάζει τον πόλεμο και τον θάνατο επιλέγοντας τη χαρά της ζωής!
Το αστείρευτο κέφι τους και η δροσιά της νιότης τους, σύμμαχοι του ταλέντου τους καθώς από τα πολύ μικρά ως και τα μεγαλύτερα παιδιά, απόδωσαν το εξαιρετικό παραμύθι «Ο Στρατάρχης», κερδίζοντας άξια το χειροκρότημα του κοινού.

Η βιωματική πίστη στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης, ως ουσία ζωής και διέξοδος απέναντι στις ολέθριες επιπτώσεις του πολέμου, καθιστά το έργο της Ζωρζ Σαρρή, ως ένα από τα πιο διακριτά αντιπολεμικά έργα της νεοελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Η ανθρωποκεντρική του οπτική, με συγκροτημένη και στοχαστική στάση, με λόγο ελάχιστα καταγγελτικό, αλλά με γενναίες δόσεις τρυφερότητας και άφθονης συγκίνησης, αποτελεί ένα συμπυκνωμένο μανιφέστο ενάντια σε πάσης φύσεως σύρραξη και αντιπαράθεση.
Στο τέλος της παράστασης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν μαθήματα και συμμετείχαν στις δράσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου τη φετινή Θεατρική περίοδο 2016-2017.Τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Θεατρικό Εργαστήρι, για τον Σεπτέμβρη, όπου θα χαράξουν νέα ρότα, για νέα Θεατρικά ταξίδια και νέες εμπειρίες.
Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ευχαριστεί θερμά τη Θεατρολόγο Ηρώ Γεωργίου για την άψογη συνεργασία και κυρίως για την διαρκή διάθεση της να  μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της στους μικρούς μαθητές, μπολιάζοντας τους την αγάπη για την Τέχνη  του Θεάτρου. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους γονείς και κηδεμόνες που εμπιστεύονται το Εδεσσαϊκό Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου