Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πότε παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες για τα capital controls.



Στις 30 Σεπτεμβρίου παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες των capital controls και  του κλεισίματος των τραπεζών στα οποία οδήγησε η επικίνδυνη διακυβέρνηση του 2015!   Όπως αναφέρει και σε σημερινό της δημοσίευμα η Ελευθερία του Τύπου – είχε προηγηθεί και σχετικό άρθρο στην Ελευθερία του Τύπου της Κυριακής – και στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος, η απροθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διερευνηθούν από τη Βουλή τα δικά της πεπραγμένα φέρνει σε 110 ημέρες παραγραφή τυχόν ευθυνών της
περιόδου Ιανουαρίου –Σεπτεμβρίου 2015. Δηλαδή, της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Γιάννη Βαρουφάκη, τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών και εν τέλει το κατά πολλούς αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο του Αυγούστου του 2015. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, πέραν των ανωτέρω υποθέσεων, στα συρτάρια της Βουλής βρίσκονται ακόμα 17 δικογραφίες κατά συγκεκριμένων προσώπων οι οποίες ανάγονται στην περίοδο που παραγράφεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κατηγορία που κυριαρχεί είναι αυτή της έσχατης προδοσίας κατά των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα : Τρεις δικογραφίες προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πέντε δικογραφίες κατά του τέως υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, δύο δικογραφίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, μία κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, μια κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Ιωάννη Μουζάλα, μια κατά μελών της κυβέρνησης για εσχάτη προδοσία και μια κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου