Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Νέος οδυνηρός συμβιβασμός «α λα Λαγκάρντ» για την Ελλάδα στο Eurogroup



Σε ένα πιθανό συμβιβασμό για την Ελλάδα αναμένεται να καταλήξουν την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση δόσεων ύψους 7,4 δισ. ευρώ - 8 δισ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει το Reuters σε δημοσίευμά του, ενδεικτικό της βούλησης του ΔΝΤ για συμφωνία είναι το γεγονός πως η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα
παρευρεθεί στο Eurogroup.
Η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ ενός σχεδίου στη βάση του οποίου το ΔΝΤ θα ενταχθεί τώρα στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά θα δεν θα χορηγήσει δάνειο μέχρι να ξεκαθαρίσει η ευρωζώνη τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε με τη λύση που παρουσίασε η Λαγκάρντ» δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Δεύτερος αξιωματούχος τόνισε και αυτός πως περιμένει μια λύση η οποία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ με τους όρους που περιέγραψε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Θα υπάρξει εκταμίευση από το ΔΝΤ μόλις υπάρξει μεγαλύτερη καθαρότητα για το χρέος, αλλά το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει καθοριστεί» σημείωσε.
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν πως αν επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 7,4 με 8 δισ. ευρώ από τον ESM για να πληρώσει τις δόσεις στους δανειστές τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου