Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Αλεξάνδρα Αβράμη: H Γιαννιτσώτισσα που γυμνάζει τα μοντέλα της Victoria’s Secret !!!



Μεγάλωσε στα Γιαννιτσά, ξεκίνησε μπαλέτο στην ηλικία των 4 ετών και από τα 21 της φοράει τις πουεντ της και χορεύει στα πιο φημισμένα θέατρα και φεστιβάλ χορού της Νέας Υόκρης. Αυτή είναι η ιστορία της Αλεξάνδρας Αβράμη.
Πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές τέχνες. Για να ασχοληθείς με το χορό δεν αρκεί μόνο να είσαι καλή χορεύτρια, αλλά να διακρίνεσαι για το πείσμα, την αφοσίωση και την αυτοπειθαρχία σου. Nα είσαι διατεθειμένη να ιδρώσεις πολύ και να φτάσεις το σώμα σου στα
άκρα. Και όλα αυτά η Αλεξάνδρα Αβράμη φαίνεται να τα έχει και μάλιστα με το παραπάνω.
  Η Αλεξάνδρα Αβράμη έχει επιλέξει να επαναπροσδιορίζει καθημερινά τα όρια του εαυτού της από τότε που αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δώσει εξετάσεις στο American Ballet Theatre της Νέας Υόρκης ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπαλέτο.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντευξη της στο περιοδικό People, «η πιθανότητα να βρεθείς στις αίθουσες μεγάλων επαγγελματικών σχολών χορού της Νέας Υόρκης, είναι πραγματικά πολύ μικρή». Αυτό, όχι μόνο λόγω των αυστηρών κριτηρίων επιλογής, αλλά λόγω και του τεράστιου αριθμού υποψηφίων που έρχονται, κάθε χρόνο, απ’ όλο τον κόσμο για να δώσουν εξετάσεις. Παρόλα αυτά, η Αλεξάνδρα στα 21 της χρόνια, ήταν μια από τους χορευτές που, εκείνη τη χρονιά, είδαν το όνομά τους στη λίστα με τους επιτυχόντες του American Ballet Theatre.
Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στη Νέα Υόρκη ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου και ως καθηγήτρια σε επαγγελματικές σχολές χορού ενώ έχει χορέψει σε παγκοσμίου φήμης μπαλέτα και σκηνές, όπως αυτές της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ή στο International Jacobs Pillow Dance Festival. 


Η δεύτερη αγάπη της είναι η γυμναστική και το fitness. Πριν ακόμα φύγει για την Αμερική, είχε αποφοιτήσει από τη Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες της αγάπες, εργάζεται ως personal και group trainer, στο Ballet Beautiful by Mary Helen Bowers. Όπως έχει δηλώσει πρόκειται για μια «παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος γυμναστικής που συνδυάζει μπαλέτο με γυμναστική και έχει στόχο την ενδυνάμωση και τη γράμμωση των μυών, διατηρώντας μια λεπτή και κομψή φιγούρα όπως των μπαλαρινών». Μάλιστα, ανάμεσα στις πελάτισσες της συγκαταλέγονται διάσημες όπως η Miranda Kerr, η Doutzen Kroes, η Gigi Hadid,η Alexa Chung, αλλά και μοντέλα της Victoria’s Secret. 
Οι λόγοι για να θέλει να σηκωθεί κανείς όρθιος και να χειροκροτήσει την Αλεξάνδρα δεν τελειώνουν εδώ όμως. Η επιθυμία της να εξελίσσεται την οδηγεί στο να δοκιμάζει συνεχώς νέες εμπειρίες. Έτσι, έχει συμμετάσχει στην σειρά Vinyl του Mick Jagger και του Martin Scorcese. 
«Όταν έφτασα στην οντισιόν και είδα την ουρά να ξεκινάει περίπου από το προηγούμενο οικοδομικό τετράγωνο, σκέφτηκα αρχικά να φύγω, αλλά, έπειτα από την παρακίνηση της αδελφής μου (η οποία είναι κάτι σαν την μάνατζερ της), τελικά έμεινα», έχει δηλώσει στο περιοδικό People. Για άλλη μια φορά, δικαιώθηκε για την τόλμη και την αποφασιστικότητα της αφού την επέλεξαν.
Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη έδωσε και μια αίσθηση εκείνης της εμπειρίας: «Η σκηνή όπου συμμετείχα χρειάστηκε σχεδόν μία εβδομάδα, με μέσο όρο γυρισμάτων δεκαεπτά ώρες την ημέρα. Στη μέση περίπου των γυρισμάτων, εκεί που όλοι άρχισαν να κουράζονται, εμφανίστηκε ο Mick Jagger. Είναι απίστευτο το πώς μας μετέφερε το δυναμισμό και τη θετική του ενέργεια!». 
Όλα αυτά δεν έρχονται έτσι απλά. Χρειάζεται αμείωτο κόπο και συνεχή προσπάθεια και πείσμα να ξανασηκώνεσαι, όσες φορές κι αν πέσεις. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, «Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, θέλει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δουλεύεις σκληρά για αυτό που αγαπάς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου