Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Mαζικοί πλειστηριασμοί με πρώτη φορά Αριστερά.Στο σφυρί και η πρώτη κατοικία.



Κρύος ιδρώτας έχει λούσει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς έρχονται μαζικοί πλειστηριασμοί χωρίς καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» ακόμα και για χρέη της τάξης των 2.500 ευρώ οφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους σε ένα τσουνάμι πλειστηριασμών που αναμένεται να φουντώσει τις επόμενες μέρες και να κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας τα ακίνητα θα
βγαίνουν στο σφυρί με διαδικασίες εξπρές.
Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και κάθε κατηγορίας ακινήτων για οφειλές δανειοληπτών προς τις τράπεζες αλλά και οφειλές μεταξύ ιδιωτών περιλαμβάνονται στην καυτή λίτσα που βρίσκεται στα ειρηνοδικεία και η οποία αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» τις επόμενες μέρες.
Πρόκειται για 3.500 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων, οι οποίοι όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, τους επόμενους μήνες θα εκτοξευθούν και θα ξεπεράσουν τις 20.000 καθώς οι τράπεζες θα ανεβάσουν ταχύτητα για να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Το τσουνάμι που έρχεται χτυπά και την πόρτα της κυβέρνησης, η οποία τους επόμενους μήνες θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα διογκούμενο κύμα αντιδράσεων και εκ των πραγμάτων θα κληθεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η διάψευση των υποσχέσεών της.
Χθες ήταν η πρώτη μέρα πραγματοποίησης πλειστηριασμών χωρίς περιορισμούς ως προς το ποσό το οποίο έγινε κατάσχεση. Μόνο ατην Αττική είχαν προσδιοριστεί 60 συνολικά υποθέσεις , με τις 20 από αυτές να αφορούν πρώτες κατοικίες. Οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν. Στα ειρηνοδικεία της ελληνικής επικράτειας το κίνημα κατά των πλειστηριασμών απέτρεψε για ακόμα μία φορά την πραγματοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου