Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Το "ξανθό γένος" αδειάζει πάλι την Ελλάδα.Ο Πούτιν δίνει πυραύλους S-400 στον Ερντογάν.



Αργά χθες το βράδυ η ρωσική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμα της και ανακοίνωσε ότι η συμφωνία Τουρκίας -Ρωσίας για τους S-400 , τελικά έκλεισε με όλες τις πτυχές και του οικονομικού ζητήματος το οποίο ήταν το πιο «καυτό κομμάτι» της συμφωνίας , για το οποίο φέρονταν ότι συνομιλούσαν εδώ και πολλούς μήνες οι δύο χώρες.Πρόκειται για μπόνους που παίρνει η Τουρκία για την επικείμενη τουρκική εισβολή στην πόλη Αφρίν.

Η παράλληλη απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων και οι τουρκικές χερσαίες επιχειρήσεις ήταν το διακύβευμα για την αγορά των ρωσικών πυραύλων , οι οποίοι θα προσδώσουν στην τουρκική αεράμυνα τεράστια ισχύ πυρός.
Ο πόλεμος στην Συρία , η στάση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους , ο απρόβλεπτος Ερντογάν , το Ιράν και το Ισραήλ,  συνθέτουν ένα άκρως εκρηκτικό σκηνικό.  
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά όμως  την ελληνική πολεμική αεροπορία από την σχεδόν «έτοιμη» παραλαβή από την Τουρκία (είναι ήδη διαθέσιμοι οι πύραυλοι)  τεσσάρων συστοιχιών  S-400 έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με δύο έγκυρες ρωσικές πηγές.
Οι συνομιλίες και η συμφωνία αμυντικής σύμβασης μεταξύ της  Ρωσίας και  Τουρκίας για την παράδοση  πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400 έχει συμφωνηθεί.
Για το ζήτημα της παροχής δανείων οι Ρώσοι ήταν «σφίγγα» και δεν αποδέσμευσαν ουσιαστικά στοιχεία σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα  Πέμπτη ο Ρώσος Προεδρικός Σύμβουλος για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία Βλαντιμίρ Κοζίν.
Οι εξελίξεις τρέχουν  με ιλιγγιώδη ταχύτητα .
«Η σύμβαση έχει συμφωνηθεί και όλα είναι κατανοητά , αλλά το θέμα του δανείου, και τα κονδύλια δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη», δήλωσε ο Κοζίν στο 8ο Διεθνές Ναυτικό σαλόνι στην Αγία Πετρούπολη.
Ο επικεφαλής του τμήματος της ρωσικής αμυντικής τεχνολογίας , Viktor Kladov, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν και στα τεχνικά ζητήματα της παράδοσης των πυραύλων S-400 Triumf (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) .
Είπε, ωστόσο, ότι η σύμβαση δεν είχε υπογραφεί ακόμη και οι δύο πλευρές συζητούσαν τους μη τεχνικούς όρους της συμφωνίας.
«Υπάρχουν εμπορικά ζητήματα, νομισματικά και οικονομικά και πολιτικά ζητήματα», ανέφερε ο ίδιος.
Οι αντιεροπορικοί ρωσικοί ύραυλοι  S-400 Triumf  είναι το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007.
Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει αεροσκάφη, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεσαίας εμβέλειας, ενώ  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε αντικειμενικούς στόχους.

Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση 400 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 30 χλμ.
Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, Mirage-2000, θα βρεθούν αντιμέτωπα με τους υπερσύγχρονους τουρκικούς πλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους  S- 400, οι οποίοι θα τα στοχεύουν .
Πρόκειται για μια σοβαρή και τεράστια απειλή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες στην ουσία θα «κλειδώσουν όλο το Αιγαίο πέλαγος» καθιστώντας το περιοχή αυτή A2AD ( περιοχή απαγόρευσης πρόσβασης) με την δημιουργία ενός διαστρωματικού εναέριου αντιαεροπορικού θόλου, ο οποίος καλύπτει τους πάντες και τα πάντα σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν .
Οι πύραυλοι S-400 είναι ένα τρομερό όπλο στα «χέρια» αυτού που το έχει.  Εντάχθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία με το ρωσικό στρατό το 2010. Κάθε πυροβολαρχία  S-400 διαθέτει  οκτώ εκτοξευτές, το κέντρο ελέγχου, ραντάρ και 14 πυραύλους.
Πρόκειται για μια νέα φάση ενδυνάμωσης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων της Τουρκίας ενώ ακολουθεί και η ναυτική ενδυνάμωση με την κατασκευή νέων σύγχρονων ναυτικών μονάδων επιφανείας όπως οι Φρεγάτες TF -2000, οι Κορβέτες TF 1000, το αεροπλανοφόρο TCG Anadolou,  μαζί με την παραλαβή της πρώτης παρτίδας από 24 μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς  F-35.
 Σύμφωνα με τον Ερντογάν ήδη επίσης υλοποιείται και σχέδιο  απόκτησης πυρηνικών όπλων που θα εξοπλίσουν τις κεφαλές των πυραύλων εδάφους –εδάφους J-1000T Yildirim, καθιστώντας την Τουρκία περιφερειακή δύναμη .
Ένα μόνο ερώτημα υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση …., οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στον  μη ελεγχόμενο «Σουλτάνο» Ερντογάν να αποκτήσει οπλικά συστήματα «γεωπολιτικού χαρακτήρα» από  τα οποία κινδυνεύουν αμερικανικές δυνάμεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου