Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πότε θα ανακοινωθούν τα στατιστικά πανελληνίων 2017



Τη Δευτέρα τα στατιστικά Πανελλαδικών - Τα στατιστικά που θα δώσουν μια πρώτη αξιόπιστη εικόνα της κίνησης για τις βάσεις 2017 αναμένονται την Δευτέρα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.
Μπορεί τα ζητούμενα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης να «δίχασαν», με τους υποψηφίους να δίνουν μάχη με το χρόνο για να αντεπεξέλθουν, όμως υπήρξαν κάποιοι στις φετινές Πανελλαδικές που έγραψαν 20.

Η αγωνία για τις εισαγωγικές εξετάσεις έληξε χθες το πρωί με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων 2017. Αν και τα στατιστικά που θα δώσουν μια πρώτη εικόνα της κίνησης των βάσεων αναμένονται μεθαύριο, Δευτέρα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές εκπλήξεις, κυρίως δυσάρεστες για τους υποψηφίους.
Βέβαια, η συνολική εικόνα των επιδόσεων είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία των βάσεων 2017, επομένως ακόμα κι αν οι υποψήφιοι δεν πέτυχαν υψηλές επιδόσεις, έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν την εισαγωγή τους ακόμα και σε δημοφιλείς σχολές.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η έκθεση φαίνεται να δυσκόλεψε ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων, στα Μαθηματικά σημειώθηκαν πολύ χαμηλές βαθμολογίες, ενώ και σε άλλα μαθήματα υπήρξαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους υποψηφίους.
Οπως κάθε χρόνο, υπήρξαν μαθητές που ξεχώρισαν πετυχαίνοντας υψηλές βαθμολογίες παρά το υψηλό επίπεδο δυσκολίας που χαρακτήρισε φέτος τα θέματα σε όλες τις κατευθύνσεις. Τα 18άρια και τα 19άρια των υποψηφίων επηρεάζουν τις επιλογές που θα κάνουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις παιδιών που επιμένουν στις αρχικές τους επιλογές, ακόμα κι αν οι πόρτες των πιο δημοφιλών σχολών έχουν ανοίξει διάπλατα γι’ αυτούς χάρη στις επιδόσεις τους.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίζουν τα μόρια που προκύπτουν από τη βαθμολογία τους στην διεύθυνση https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Δείτε οδηγίες για το μηχανογραφικό 2017.

Από την Πέμπτη 6-7-2017 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, θα ανακοινωθούν οι βαθμοί το συντομότερο δυνατόν.
Τέλος, τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου