Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια όταν το "ΟΧΙ" έγινε "ΝΑΙ".Η επέτειος που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχάσει.



Κλείνει σήμερα ο δεύτερος χρόνος από την ημέρα που 5,5 εκατομμύρια Έλληνες βρεθήκαμε μπροστά στην κάλπη για να συμμετάσχουμε στο πιο διχαστικό και επικίνδυνο δημοψήφισμα της μεταπολίτευσης.
Η 5η Ιουλίου του 2015 είναι μια επέτειος που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Είτε βρεθήκαμε με την πλευρά του ΝΑΙ, είτε με την πολυπληθέστερη πλευρά του ΟΧΙ, ξέρουμε πια πως μια διαδικασία που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γιορτή της αμεσοδημοκρατίας λίγο έλειψε να
μετατραπεί σε εθνική τραγωδία. Για μερικές κρίσιμες ώρες η χώρα έμεινε μετέωρη στο γκρεμό. Πάτησε χωρίς σχέδιο, γνώση και όραμα, πάνω στη διαχωριστική γραμμή που περικλείει τα όρια της ενωμένης Ευρώπης και της εθνικής μας απομόνωσης. Και ευτυχώς έκανε πίσω.

Δεν θα σταθούμε στον διχασμό των ημερών εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας ακολουθεί μέχρι σήμερα. Ξέρουμε, όμως, πως από τότε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Υπάρχουν μόνο κάποιοι λιγοστοί νοσταλγοί μιας νύχτας που ευτυχώς δεν ξημέρωσε ποτέ για την Ελλάδα, και μια Ευρώπη με σοβαρές αδυναμίες και προβλήματα, στην οποία η χώρα μας παραμένει εύθραυστο αλλά αναπόσπαστο τμήμα της και έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει μπροστά και να απολαμβάνει την αλληλεγγύη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου