Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μαζικές αγωγές από συνταξιούχους για παρακράτηση 3.000 ευρώ



Να τους επιστραφούν εδώ και τώρα οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις τους διεκδικούν από τον ΕΦΚΑ ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, οι οποίοι από το 2010 έως το 2016 πλήρωσαν χαράτσι με καπέλο στα ασφαλιστικά ταμεία.Πρόκειται για ποσά που ανέρχονται συνολικά σε έως και 3.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο και αφορούν λανθασμένη παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ασθενείας.

Η φουσκωμένη εισφορά συνέβαλε σε επιπλέον αφαίμαξη των συντάξεων, η οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνει συνολικά τα 250 εκατ. ευρώ.
Καθημερινά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, υποβάλλονται χιλιάδες αιτήσεις από συνταξιούχους στον ΕΦΚΑ για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, ενώ «συνωστισμός» επικρατεί στα γραφεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων στην Αθήνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά το Δίκτυο δέχεται 1.000 τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα για το ίδιο θέμα.
Μάλιστα, σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν δικαιωθούν, θα στραφούν με μηνυτήριες αναφορές κατά των διοικήσεων των ασφαλιστικών οργανισμών που κατά τον νόμο είναι είναι υπεύθυνοι να τους επιστρέψουν τα παρακρατηθέντα αναδρομικά και δεν το κάνουν μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου