Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Καμπάνα σε 9 τεχνικές εταιρείες που «έστησαν» διαγωνισμό στην Πέλλα.



Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με απόφασή της, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σχετικά με τη νόθευση του διαγωνισμού «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Ανάπλαση Χ.Α.Δ.Α. Νομού Πέλλας», διαπίστωσε ότι επιχειρήσεις συμμετείχαν σε συμφωνία ή/και εναρμονισμένη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση του επίμαχου διαγωνισμού, κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν.3959/2011.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από τη συνεκτίμηση των διαθέσιμων στοιχείων
του φακέλου της υπόθεσης, προέκυψε ότι εννέα (9) εταιρίες: 1) MΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, 2) ΕΡΓΑΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, 3) ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, 4) ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 5) ΝΙΟΒΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ, 6) ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ, 7) ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 8) ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Ε.- ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε, 9) ΔΑΣΚΑΛΟΥΔΗΣ Α. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ) συμμετείχαν στη νόθευση του επίμαχου διαγωνισμού στο Νομό Πέλλας και πραγματοποίησαν προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού, πολυμερή συνάντηση σε Ξενοδοχείο της Έδεσσας, καθώς και άλλες επιμέρους συναντήσεις και επαφές μεταξύ τους στο πλαίσιο των οποίων κατήρτισαν σχέδιο για τον εκ των προτέρων: α) καθορισμό του αναδόχου του έργου, β) των προσφερόμενων εκπτώσεων που θα εξασφάλιζαν την ανάδειξη του με όσο το δυνατόν χαμηλότερη έκπτωση (καθορισμός τιμών), καθώς και γ) την υποβολή προσφορών κάλυψης.
Για τις παραβάσεις αυτές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε και επέβαλε στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις πρόστιμο συνολικού ύψους 805.591,00 Ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη, κατ’ εξαίρεση, την παρατεταμένη οικονομική κρίση που έπληξε, μεταξύ άλλων, και τον κλάδο των κατασκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου