Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Τι πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες αγρότες με τις φορολογικές δηλώσειςΔιευκρινίσεις σχετικά με τους επαγγελματίες αγρότες και την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα, έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 037-038 στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι
επαγγελματίες αγρότες ελέγχουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) όπως είναι δηλωμένα στον πρώην ΟΓΑ. Στη συνέχεια, και εφόσον δεν τους έχει ήδη χορηγηθεί, εντός του 2017, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, θα πρέπει να προσέλθουν στα κατά τόπους Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα αποστείλει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία τους προκειμένου να διορθωθεί η ένδειξη του κωδικού 037-038 και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου