Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Μείναμε με τη χαρά...Ο Τράμπ απέλυσε τον Έλληνα προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.Η Ουάσιγκτον βοούσε εδώ και καιρό ότι ερχόταν εκκαθάριση στο περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και ότι μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου θα ήταν και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους. 
Τελικά η ώρα έφτασε και ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την απομάκρυνση του και την αντικατάστασή του από τον μέχρι σήμερα υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, στρατηγός Τζον Κέλι.

Η απομάκρυνση Πρίμπους έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση σε αμερικανικά ΜΜΕ (New Yorker) επικοινωνίας του νέου διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Άντονι Σκαραμούτσι με δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σκαραμούτσι καταφερόταν με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του, τότε, ανωτέρου του στο Λευκό Οίκο.
Την απόφασή του έκανε γνωστή μέσω του twitter, αμέσως μετά την κοινή πτήση των τριών (Τραμπ, Πρίμπους και Σκαραμούτσι) προς το Λόνγκ Αιλαντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τον κ. Πρίμπους για τις υπηρεσίες του, σημειώνοντας ότι πέτυχαν πολλά μαζί και πως είναι περήφανος για αυτόν. Ανέφερε ότι διάδοχος του Πρίμπους είναι ο Τζον Κέλι, «ένας σπουδαίος Αμερικανός» και ένα «αστέρι της κυβέρνησής μου».
Ο Πρίμπους ο μόνος από το περιβάλλον Τραμπ που δεν είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τη Ρωσία ήταν το μυαλό της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ο οποίος τώρα  που δεν τον χρειάζεται τον ξεφορτώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου