Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σε τραγική κατάσταση οι παιδικές χαρές (κούνιες) στα Γιαννιτσά



Του Γιώργου Χατζηχρήστου

Ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές πόλεις και το οποίο συναντάμε και στα Γιαννιτσά και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οι χώροι αναψυχής των παιδιών.
Οι περιβόητες κούνιες οι οποίες βρίσκονται σε συγκεκριμένους χώρους είναι ως επί τον πλείστον σε τραγική κατάσταση. Κακοσυντηρημένες, σπασμένες, ακόμα και σκουριασμένες-ξεβιδωμένες κούνιες που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει τα 15 χρόνια από την αρχική τους τοποθέτηση, αποτελούν κίνδυνο για κάθε μικρό παιδί που επιλέγει να κάνει χρήση αυτών.
Θα αναφέρω για παράδειγμα το Φιλίππειο, το μοναδικό τουριστικό περίπτερο της πόλης, εκεί
που οι κούνιες του (με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα) είναι άκρως επικίνδυνες για χρήση. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους καθώς αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις τριτοκοσμικές καταστάσεις στην οποία βρίσκονται και που σας περιγράφω.

Οι συγκεκριμένες κούνιες (οι οποίες να σημειώσω δεν είναι και οι μόνες καθώς έντονο είναι το πρόβλημα και στο 1ο δημοτικό) χρίζουν άμεσης αντικατάστασης ή έστω διορθώσεις εφόσον τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν προκειμένου η χρήση τους να καταστεί και πάλι ασφαλές για τα παιδιά.
Μπορεί το  ρεπορτάζ που κάναμε πριν 15 μέρες για τα σιντριβάνια να ήταν καλλωπιστικής φύσεως για την πόλη των Γιαννιτσών, (στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η κατάσταση παραμένει ίδια - πλήρη αδιαφορία για κάτι όμορφο στην πόλη) αλλά τώρα το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό καθώς αφορά την ασφάλεια των μικρών δημοτών της πόλης.
Ελπίζω οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι αυτοί να δώσουν μία λύση και να διορθωθεί  αυτό το μαύρο χάλι που επικρατεί στους κούνιες της πόλης και άμεσα μάλιστα.







2 σχόλια:

  1. Ο ΧΑΖΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ13 Ιουλίου 2017 στις 9:24 π.μ.

    Μια χαρά ειναι... Στάμκο και τη παρέα του δε θέλατε...γευτείτε τους... Οταν ξανάρθουν εκλογές μη τους ξεχάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Η ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ Κ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή