Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς



Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ οι τελικοί πίνακες και τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ για το 2017 – 2018. Τα αποτελέσματα για τους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που δίνει επιδότηση - voucher για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ για την περίοδο 2017 – 2018 βρίσκονται στο www.eetaa.gr.


Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εφόσον δεν το έχουν κάνει ήδη, οι γονείς θα πρέπει να επιδοθούν σε μαραθώνιο για να εξασφαλίσουν θέση αφού οι δομές σε όλη την χώρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των ενδιαφερομένων.

Οι οριστικοί πίνακες αναγράφουν κωδικοποιημένα τα στοιχεία του / της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher) που θα πρέπει να προσκομιστεί στον παιδικό σταθμό της επιλογής των γονέων.

Παράλληλα θα υπάρξει ειδική εφαρμογή που θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, όπου οι αιτούντες θα μπορούν αμέσως να δουν το αποτέλεσμα.

Φέτος, οι δικαιούμενοι Voucher είναι 92.231 έναντι 84.800 πέρυσι, ενώ οι έγκυρες υποψηφιότητες είναι 132.982, έναντι 121.569 το 2016.

Θα υπάρξει ανακατανομή των Voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, στα τέλη Σεπτεμβρίου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών, ενώ στην ΕΕΤΑΑ εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων θα προσεγγίσει τις 100.000 έναντι 91.000 της περσινής χρονιάς.

Οι ωφελούμενοι γονείς έχουν φέτος την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και οι φορείς (Δήμοι και ιδιώτες) να προγραμματίσουν με επάρκεια χρόνου την νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου