Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Οι οδηγοί στρέφονται στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά



Η οικονομική στενότητα οδηγεί αρκετούς οδηγούς σε αναζήτηση οικονομικών λύσεων στον τομέα των ανταλλακτικών. Πολλοί στρέφονται στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, σε ειδικές μάντρες σε όλη την Ελλάδα, όπου μπορούν να εντοπίσουν ανταλλακτικά μέχρι και 50% φθηνότερα σε σχέση με τα γνήσια.


Πολλές φορές η αναζήτηση στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αποτελεί και μονόδρομο, καθώς σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους αυτοκίνητα πολλών δεκαετιών για τα οποία είναι αδύνατον να εντοπίσεις ανταλλακτικά στις αντιπροσωπείες, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές μάρκες που έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά.

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού αποτελεί δύσκολη υπόθεση και εξαρτάται από το ανταλλακτικό και το σημείο που εφαρμόζεται. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και σύνεση. Αν αποφασίσει κάποιος να χρησιμοποιήσει μεταχειρισμένο ανταλλακτικό θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι πληροί τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου του. Επίσης το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό θα πρέπει να είναι καλά προφυλαγμένο από τις καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι και καλά συντηρημένο.

Τέλος, θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγύηση από τον αγοραστή, ενώ καλό είναι να γνωρίζει ο υποψήφιος πελάτης τον τρόπο προέλευσης του ανταλλακτικού, όπως αν πρόκειται από τρακάρισμα ή από άλλη αιτία.

«Ο κόσμος έχει στραφεί στην αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, λόγω της οικονομικής στενότητας. Και αυτό γιατί είναι φθηνότερα σε σχέση με τα καινούρια. Όμως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να πάρει κάποια εγγύηση καλής λειτουργίας από τον πωλητή», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Θεσσαλονίκης, Βασίλης Σταματιάδης.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε ότι και οι αντιπροσωπείες όλο αυτό το διάστημα αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές τους. «Άρχισαν να κάνουν δόσεις να ισχυρίζονται ότι το καινούριο ανταλλακτικό είναι καινούριο, ενώ έριξαν υπερβολικά τις τιμές τους», ανέφερε ο κ. Σταματιάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου