Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Πέλλας για τον υποβιβασμό σχολείων και νηπιαγωγείων του Ν.Πέλλας




Η ΝΟΔΕ Πέλλας καταδικάζει απερίφραστα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργού κ. Γαβρόγλου  η οποία οδήγησε στον υποβιβασμό σχολείων και νηπιαγωγείων του Ν. Πέλλας, με αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερες από 25 οργανικές θέσεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών.  Αυτή η απόφαση του Υπουργού φέρνει δεκάδες παιδιά μπροστά στον εφιάλτη της συνδιδασκαλίας, όπου δύο και τρεις διαφορετικές τάξεις διδάσκονται στον ίδιο χώρο διαφορετικά μαθήματα, αλλά και την καθημερινή, για πολλά χιλιόμετρα, μετακίνηση  εκπαιδευτικών,  με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό και επαγγελματικό προγραμματισμό.

    Κύριε Υπουργέ αντί να φροντίσετε να ενισχυθεί η τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Ν. Πέλλας, αντίθετα τα καταδικάζετε στον μαρασμό και τελικά στο κλείσιμο.
Πού είναι οι ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν όλοι στην εκπαίδευση, όπως ορίζει και το Σύνταγμα της Ελλάδας, όταν και αυτές οι ήδη δύσκολες και σκληρές συνθήκες μάθησης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Νομού μας γίνονται τραγικές με τέτοιες αποφάσεις;
   Κύριε υπουργέ, επιτέλους αφήστε έξω από τις μνημονιακές  παλινδρομήσεις και αναζητήσεις σας την εκπαίδευση.
   Προκειμένου να εκλεγεί, η κυβέρνησή σας έταζε επί μήνες τον ουρανό με τ’ άστρα.
   Δεν περιμέναμε βέβαια να κάνετε τίποτα από αυτά που τάξατε, σεβαστείτε τουλάχιστον αυτά που βρήκατε και μη τα καταστρέφετε και αυτά.


Για τη ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Τομεάρχης Παιδείας
         Αλεξίου Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου