Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Στα χέρια Σαββίδη "Έθνος" και "Ημερησία"



Tα σήματα του «Έθνους» και της «Ημερησίας» αλλά και οι μετοχές που είχε ο όμιλος Μπόμπολα στην «Άνωση» εκποιήθηκαν σήμερα, μέσω του αναγκαστικού πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.Αντιθέτως, για τις υπόλοιπες συμμετοχές του Ομίλου δεν υπήρξε ενδιαφέρον, η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη και θα επαναληφθεί.Ως προς τα σήματα του Έθνους (Έθνος, Έθνος Κυριακής και Ethnos.gr) αυτά περνούν στον όμιλο Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη έναντι ποσού 3.000.000 ευρώ.

Αντιστοίχως, τα σήματα της Ημερησίας καταλήγουν στον ίδιο όμιλο έναντι τιμήματος, 580.000 ευρώ.
Ως προς τις μετοχές της Άνωσης, συγκεκριμένα 678.000 κοινές μετοχές, καταλήγουν στον Χρ. Χατζαρίδη του Δημητρίου έναντι τιμήματος 25.000 ευρώ.
Yυπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποκτήσει από τον Μπόμπολα και το 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε” εταιρεία στην οποία ανήκει το Mega.
Σημειώνεται, πως και με βάση την ενασχόληση του κ. Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ και την κόντρα με τον άλλο μεγάλο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη μέρα στον Τύπο και τα Media.
Και αυτό διότι πρόσφατα ο κ. Μαρινάκης αγόρασε τον ΔΟΛ, που εκτός από τις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», απέκτησε μαζί το 50% της IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, το 41,22% του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ, αλλά και το 21,11% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο από εκείνο του Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου