Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Εξι τρόποι να κοιμηθείτε καλύτερα όταν κάνει ζέστη.



Αγαπάμε το καλοκαίρι, αγαπάμε τον ήλιο και το να τον απολαμβάνουμε στην ξαπλώστρα με θέα την θάλασσα και ένα κοκτέιλ στο χέρι.Αυτό που δεν αγαπάμε καθόλου, όμως, είναι τη ζέστη. Εκείνη την ανυπόφορη που σε κάνει να «λιώνεις», όταν βγαίνεις στον δρόμο ή κοιμάσαι και δεν θέλεις να ανάψεις το air condition.Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο να ξυπνάς μέσα στο βράδυ μούσκεμα από τον ιδρώτα ή να μην μπορείς να κοιμηθείς εξαιτίας της ζέστης.

Για να παραμένεις δροσερός/η και να κοιμάσαι καλύτερα, το purewow έχει λύσεις:
  • Κάνε ντους πριν πέσεις για ύπνο
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις ένα ντους πριν πέσεις για ύπνο. Ενα χλιαρό μπάνιο θα χαμηλώσει τη θερμοκρασία του σώματος και θα σε χαλαρώσει, διώχνοντας εκείνο το ενοχλητικό αίσθημα πως «κολλάς».
  • Κράτα κλειστές τις κουρτίνες
Με το που ξυπνήσεις θα πρέπει να ανοίξεις το παράθυρο, ώστε να μπει ήλιος μέσα στο δωμάτιο. Το φυσικό φως βοηθά το σώμα να παράγει βιταμίνη D και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, που βελτιώνουν τη διάθεση.
Μόλις, αεριστεί, ωστόσο, το δωμάτιο, κλείσε τις κουρτίνες, μην αφήνοντας τον ήλιο να το ζεστάνει. 

  • Βάλε μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Ασε τα βαμβακερά στην άκρη και επίλεξε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το μετάξι μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος και είναι ίσως το πιο δροσερό ύφασμα. Παράλληλα, προστατεύει το δέρμα μακροπρόθεσμα και είναι καλύτερο και για τα μαλλιά σου.
  • Κοιμήσου μόνος/η
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κοιμηθείς μόνος ή μόνη επειδή ζεσταίνεσαι. Οταν κοιμάσαι χωρίς κάποιον δίπλα σου μπορείς να απλωθείς ώστε να μην ενώνονται τα χέρια και και τα πόδια σου με την κυκλοφορία αέρα να είναι πολύ καλύτερη.
  • Διάλεξε σεντόνια με μικρότερη πυκνότητα
Είναι γνωστό πως όσο πιο πυκνό είναι το σεντόνι, τόσο πιο καλή είναι η ποιότητά του. Ωστόσο, το καλοκαίρι μπορείς να επιλέξεις σεντόνια με μικρότερη πυκνότητα που επιτρέπουν μεγαλύτερη κυκλοφορία του αέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου