Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΝΟΔΕ Πέλλας για τις ζημιές στους ροδακινοπαραγωγούς



Οι ροδακινοπαραγωγοί μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις,  είμαστε εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία, ενώ έχουμε μπροστά μας υπέρογκες ασφαλίστηκες και φορολογικές υποχρεώσεις ενώ  ταυτόχρονα μένουμε στο κενό χωρίς αποζημιώσεις.
Επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας και την αβεβαιότητα του συμπύρινου που ενώ έχει μαζευτεί  το 50% της συνολικής παράγωγης δεν  έχουν καθοριστεί οι τιμές . Δυστυχώς μετά την συνάντηση της 26/7 με την συμμετοχή ΥΠΑΑΤ –ΕΛΓΑ και εκπροσώπων μας δεν βγαίνει άμεσα αναγγελία για τις βροχοπτώσεις στις 16-17/7/2017

Σύμφωνα με το άρθρο 71 του ν. 4235/2014 που εντάσσεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ,  από την στιγμή που υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση από το αρμόδιο ινστιτούτο (Νάουσα) που βεβαιώνει ότι οι ζημιές οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση , η σύσταση άλλης επιστημονικής επιτροπής είναι περιττή .  Θεωρούμε απαράδεκτο να μη γίνεται δεκτή μια επιστημονική τεκμηρίωση και να απαιτείτε νέα χάνοντας πολύτιμο χρόνο . Πρέπει να βγει άμεσα αναγγελία γιατί τα ροδάκινα που έχουν πέσει ή έχουν σκάσει πάνω στο δέντρο αυτή την χρονική στιγμή δεν έχουν διάρκεια αντοχής , λιώνουν αμέσως με αποτέλεσμα αν βγει ποτέ αναγγελία και όταν έρθουν οι γεωπόνοι δεν θα μπορούν  να εκτιμήσουν τη κατάσταση αφού δεν θα βρουν τίποτα .
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι και στο παρελθόν είχαμε πολλές φορές τέτοιου είδους φαινόμενα και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση , ένταση και διάρκεια αλλά υπήρχε η πολιτική βούληση από τις τότε κυβερνήσεις και τέτοιου είδους φαινόμενα αποζημιωνόντουσαν αμέσως
Εμείς που απασχολούμαστε  στον πρωτογενή τομέα παράγωγης,   γνωρίζουμε ότι δεν είναι αυτό το μόνο κακό της εφαρμοζόμενης πολιτικής σήμερα.
-Απλήρωτες ζημίες του 2016 και πληρωμή 80% επί των πορισμάτων εκτίμησης
-Απλήρωτη ολοκληρωμένη τεύτλων από το 2015
-Απλήρωτα πετρέλαια του 2015( όταν αργούσε η ΝΔ μια εβδομάδα να πληρώσει γίνονταν χαμός   )
-Σχέδια βελτίωσης έχουν να προκηρυχθούν από το 2012 κ.α . πολλά 
Το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα και να μας αποζημιώσουν άμεσα .

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΝΔ Ν ΠΕΛΛΑΣ                                         ΝΟΔΕ  ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου