Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Eθνικές και Δημοτικές εκλογές ταυτόχρονα σκέφτεται η κυβέρνηση.



Την πρόταση αυτή έκανε χθες ο υπουργός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
  Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για «σκέψη» και απευθυνόμενος προς τα κόμματα, είπε:  «Θέλετε την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών να αποσυσχετιστεί από αυτή των ευρωεκλογών; Εμείς λέμε ναι. Διότι θεωρούμε ότι από τη στιγμή που συμπίπτουν αυτές οι δύο ημερομηνίες, λειτουργεί παραμορφωτικά για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα των

αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρέπει να είναι ξεχωριστές οι αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Μ. Βορίδη αν αυτό ισχύει και για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε καταφατικά: «Ισχύει και για τις εθνικές και για όλες τις εκλογές, από τη στιγμή, όμως, που μπορούν να προσδιοριστούν με ακριβή ημερομηνία».
Όπως εξήγησε «οι ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη την Ευρώπη και άρα, εκεί είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως σταθερό», ενώ όσον αφορά τις εθνικές εκλογές δήλωσε ότι «πρόθεση μας είναι να εξαντλήσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα, γιατί αυτό ωφελεί τον τόπο και προάγει τη δυνατότητα που έχουμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου