Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Απάντηση της TOTAL στις απειλές Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο:"Μην τολμήσεις!!!"



Aπάντηση στις απειλές του Τούρκου προέδρου δίνει η γαλλική εταιρεία που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μετά τις ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν κατά των πετρελαϊκών εταιρειών που έχουν αναλάβει έργο από την κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας TOTAL διεμήνυσε προς την Άγκυρα ότι οι απειλές δεν τους πτοούν.
Κληθείς από το πρακτορείο Reuters να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας,
ο διευθυντής γεωτρητικού προγράμματος και παραγωγής του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού είπε ότι η εταιρεία ουδεμία ανησυχία έχει.
Υπενθυμίζεται ότι η πλωτή εξέδρα «West Capella» του ενεργειακού κολοσσού Total, πλέει από το πρωί της Δευτέρας νότια της Κρήτης, με προορισμό το Οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου αναμένεται να φθάσει στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι δοκιμές της Total θα ξεκινήσουν άμεσα και ως τις 20 Ιουλίου η γαλλική εταιρεία θα προχωρήσει, σε συνεργασία με τον έτερο κολοσσό, την ιταλική ENI, την πρώτη γεώτρηση, στο κοίτασμα «Ονησίφορος» του Οικοπέδου 11.
Navtex από την Κυπριακή Δημοκρατία
Στο μεταξύ navtex με την οποία ανακοινώνεται ότι έχει κηρυχθεί ζώνη ασφαλείας πεντακοσίων μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης «West Κapella», εξέδωσε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τη navtex, η είσοδος στη ζώνη αυτή απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο. Η εξέδρα με το τρυπάνι που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας αναμένεται να φθάσει αύριο στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Την ίδια ημέρα, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έχει προγραμματίσει ασκήσεις ετοιμότητας για υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων και γεωτρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου